Caransebeşenii întind o mână sinistraţilor

Primăria Caransebeş desfăşoară în această perioadă o campanie umanitară pentru a veni în sprijinul persoanelor sinistrate din judeţele Vrancea şi Buzău, puternic afectate de ninsori şi viscol. Colectarea de alimente se încheie mâine, după care municipalitatea va începe să strângă şi materiale de construcţii.

Caransebeşenii care încă nu au donat alimente pentru victimele iadului alb, o pot face până mâine la ora 17.00, la sala de sport a Liceului Traian Doda. Până acum locuitorii municipiului de pe Timiş şi Sebeş au adus la punctul de colectare baxuri de apă plată şi minerală, zahăr, făină albă şi de mălai, paste făinoase, ulei şi conserve. La îndemnul primarului Marcel Vela, pe lângă alimente neperisabile, caransebeşenii îi pot ajute pe sinistraţi şi cu articole de îmbrăcăminte sau pături. ”Facem un apel la persoanele fizice şi agenţii economici care doresc, să ajute aceşti oameni aflaţi în nevoie cu materiale şi alimente care pot fi transportate în zonele sinistrate. În prezent, apelăm doar la ajutoare de primă urgenţă, pături, saltele, alimente care nu sunt perisabile, pentru a fi duse într-un timp scurt în zona Moldovei.”, a precizat Vela.

Iniţiativa umanitară a autorităţilor din Caransebeş nu se opreşte însă aici. Şeful administraţiei locale a mai precizat că imediat după încetarea avertizărilor meterologice, municipalitatea va demara o a doua campanie de ajutorare a sinistraţilor, de data aceasta pentru cei care doresc să doneze materiale de construcţie.