Furturile din supermarket, la ordinea zilei

Codul portocaliu de ninsori şi viscol a băgat spaima în reşiţeni, care au luat cu asalt supermarketurile din oraş, mai ceva ca în ajunul Crăciunului. Printre clienţii care îşi fac provizii, se numără însă şi destui care uită să mai plătească la casele de marcat. Jandarmii au prins doar ieri încă doi hoţi.

Ieri, în jurul orei 16.30, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat de către agenţii de pază dintr-un supermarket, despre un furt care a avut loc în incinta magazinului. Jandarmii deplasaţi la faţa locului au identificat un bărbat din Reşiţa care, profitând de aglomeraţie şi de neatenţia personalului, a sustras mai multe produse cosmetice de pe raft şi le-a ascuns în haină. Agenţii de pază au observat neregula şi au anunţat imediat jandarmii.

Câteva ore mai târziu, oamenii legii au primit un alt apel prin care erau anunţaţi de un nou furt, tot dintr-un supermarket. „Jandarmii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat un bărbat din Reşiţa, care profitând de neatenţia personalului a sustras produse alimentare pe care le-a ascuns în haină. După ce acesta a reuşit să treacă de casa de marcat, a fost oprit de agenţii de pază ai supermarketului, care au observat  neregula, sesizând imediat jandarmii”, a declarat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

Pe numele ambilor hoţi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibili de infracţiunea de furt calificat, iar dosarul a fost deja înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.