Capitala Europeană a Culturii în 2021 – oportunitate de dezvoltare pentru antreprenori

Programul Capitală Europeană a Culturii va aduce o oportunitate pentru oraşe şi regiuni care dezvoltă antreprenoriatul. Ideea a fost dezbătută în cadrul unui nou proiect în care municipiul Timișoara s-a implicat.

„ECoC-SME: Acţiuni de stimulare a creşterii şi inovării IMM-urilor prin evenimentul Capitală Europeană a Culturii şi moştenirea acestuia” își propune să adune oameni de viitor și idei mărețe pentru dezvoltarea regională a Timișoarei. Anul 2021 a fost momentul prielnic pentru a pune în aplicare obiectivele.

Dezbaterea a avut loc în cadrul Atelierului Local de Învățare, nou inaugurat în Timișoara. La eveniment au participat reprezentanţi ai unor autorităţi locale, instituţii educaţionale, reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii. Participanții au expus idei şi soluţii la problemele care au fost identificate în prima sesiune a atelierului. Se pune accent pe tineri și pe stimulenții care să îi formeze pe viitor: educație, mediul de afaceri și susținerea lor în permanență.

Proiectul ECoC-SME recunoaşte programul Capitală Europeană a Culturii (CEaC) ca pe o oportunitate încă insuficient utilizată de oraşe şi regiuni pentru dezvoltarea IMM-urilor locale şi se concentrează asupra potenţialului programului CEaC de a declanşa, consolida şi diversifica antreprenoriatul local. Alături de Timişoara, în proiect sunt implicate instituţii şi organizaţii din foste, actuale şi viitoare oraşe Capitală Europeană a Culturii: Leeuwarden-CEaC 2018 (Olanda), Matera-CEaC 2019 (Italia), Rijeka-CEaC 2020 (Croaţia) şi Kaunas- CEaC 2022 (Lituania). Timișoara folosește același plan de acțiune ca cel folosit de Matera, care se pare că a dat rezultate eficiente.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/