După săptămâni în șir de refuzuri nejustificate și o păcăleală aruncată lugojenilor drept rectificare bugetară, primarul Francisc Boldea a realizat că spitalul din Lugoj are nevoie de bani adevărați și va aloca sume în plus, de această dată.
Boldea intenționează să propună Consiliului Local al Municipiului Lugoj o ședință extraordinară, în data de 22 aprilie, pentru o nouă rectificare de buget, în condițiile prelungirii cu încă o lună a situației de urgență pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
Prin intermediul acestei rectificări bugetare se propune alocarea către Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” a două milioane lei. Bani extrem de necesari, lucru care a fost reliefat în ultimele două ședințe de consiliu de către o parte a aleșilor locali, intervenții pe care primarul Boldea le-a catalogat drept „prostii” sau „campanie electorală”.
Deși poate ar fi fost necesar să justifice întârzierea cu care a alocat acești bani, care puteau ajunge mult mai devreme la spital, Boldea îl ceartă pe fostul său elev, medicul Erwin Floroni, pe care îl pune la colț pentru management defectuos.
„Conducerea managerială a spitalului are obligația de a gestiona cu maximă responsabilitate această sumă de bani pentru aparatură și materiale necesare și de a întocmi cu rigurozitate documentele legale astfel încât suma să fie recuperată din fondurile europene până la sfârșitul acestui an. De asemenea, suma de 6,13 milioane de lei alocată anterior poate fi recuperată din fondurile europene ce vor fi alocate de Guvern. Odată recuperate aceste sume vor putea fi folosite anul viitor pentru noi investiții la Spitalul Municipal «Dr. Teodor Andrei» fapt care ar trebui sa motiveze conducerea spitalului în buna lor gestionare.”, a spus Boldea.
Acesta a mai adăugat: „Atragem atenția conducerii spitalului să dea dovadă de mai multă implicare în proiecte care să și atragă fonduri, nu doar să cheltuie din fondurile alocate. De asemenea, precizez că aceste fonduri au fost alocate de municipalitate spitalului pentru a fi utilizate în conformitate cu legea, iar ieșirile publice, nepotrivite pentru această perioadă grea, nu aduc nimic bun în relația dintre ordonatorul principal de credite și conducerea spitalului, relație care trebuie să fie funcțională în gestionarea acestei crize generată de pericolul răspândirii noului virus”.