Cantitate record de aur, de 2,6 milioane de lei. Statul îl scoate la vânzare să facă bani!

 

Zeci de monede turcești, bare împletite sau lingouri, toate din aur, sunt scoase la vânzare de fisc în zona de vest pentru a încasa bani la bugetul de stat.  

Deși nu s-a înființat încă o instituție care să aibă ca obiect de activitate recuperarea prejudiciului adus statului român, Direcția Finanțelor Publice valorifică periodic bunurile confiscate.

Premiera pentru zona de vest este că la finele lunii septembrie, mai exact astăzi, instituția le oferă colecționarilor sau celor pasionați de aur posibilitatea să cumpere o cantitate de 22,170 de kilograme de aur, pe care îl valorifică la prețul de 120 de lei/gram, cu câteva sute de lei mai ieftin decât e stabilit de Banca Națională.

Licitația are loc astăzi, iar cei interesați nu pot alege din lista cu 22 de produse, pentru că cei de la fisc vând produsele la pachet.  Monede jubiliare olimpice, monede turcești, bare de aur, duble sau simple, lingouri mici plate, lingouri mari sau lănțișoare! Toate acestea pot fi achiziționate la un preț mai mic de persoanele interesate, dar care trebuie să scoată în termen de 5 zile nu mai puțin de 2,6 milioane de lei din buzunare.

Oficialii DGFP spun că termenul limită de depunere a ofertelor este astăzi. Dacă apar nereguli, licitația se reia.

Tot aurul scos la licitație a aparținut unui cetățean turc, ce a fost prins cu metalul prețios într-o vamă din Arad, fără să aibă asupra sa documente de proveniență a mărfii pe care o transporta.

Cantitatea este una record pentru zona de vest, aceasta fiind prima acțiune de valorificare a unei cantități atât de mari de aur în 2015. Oficialii DGFP Caraș-Severin spun că la vămile din județ nu poate fi vorba despre confiscări atât de prețioase, dar periodic scot la vânzare mașini, alcool, bunuri pentru decorațiuni interioare și lista poate continua.

 

 

Comments

  1. Ion says:

    Bani numai buni de dat la refugiatii repartizati Romaniei care provin din taberele turcesti de refugiati…