Cetăţenii care şi-au făcut planuri de vacanţă şi vor să călătorească zilele acestea cu trenul trebuie să-şi verifice sănătatea şi să-şi controleze răbdarea. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a introdus limitări de viteză în circulaţia trenurilor în sud-vestul ţării.
Din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi, implicit, la nivelul solului, în sud-vestul ţării, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă s-a redus, în timpul zilei, cu 20-40 km/h faţă de viteza normală. Printre altele, se află regionala de cale ferată Timişoara. Se pare că măsura este necesară în perioadele caniculare, pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
„Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50 de grade C”, explică, pentru Express de Banat, Oana Brânzan, şef serviciu CFR.
Întârzieri de până la 40 de minute
Prin aplicarea acestei măsuri obligatorii, în perioadele caniculare se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 15-20 de minute/tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 30-40 de minute/tren, vor apărea la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate. Personalul de întreţinere a căii ferate efectuează, în această perioadă, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.).
„Compania Naţională de Căi Ferate «CFR» SA cere scuze pasagerilor pentru întârzierile înregistrate în traficul feroviar şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă”, mai adaugă Oana Brânzan.
Înainte de a pleca la drum, cărăşenii pot solicita informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţia CFR Reşiţa Sud sau la agenţiile din Bucureşti, la telefon 021/9521.
Intrun nod de cale ferata care leaga toate trenurile dinspre capitala spre resedinta de judet Resita, ma refer la Caransebes, nu exista un birou de informatii la care sa pot apela telefonic. Desfiintat de 2 ani, postul telefonic din gara Caransebes provoaca mari batai de cap celor care doresc sa prinda legaturile dinspre sau spre orasele de