Slujbe în străinătate pentru elevi!

Dacă șansele de reușită ale unui elev de liceu sunt tot mai limitate în ziua de astăzi în țară, programele europene care îi trimit pe elevi dincolo de granițele țării ar putea să se contureze într-o șansă de viitor.

După ce numeroase școli din județ au accesat proiecte europene prin care și-au trimis elevii la cursuri de perfecționare în străinătate, au apărut deja și primele rezultate în urma acestor activități. Școlarii au fost foarte apreciați peste hotare și chiar li s-a propus să lucreze la companiile în care au desfășurat practică sau cursuri. „Elevi de-ai noștri au primit chiar oferte de muncă în țările din UE în urma finalizării acestor stagii de pregătire. Pentru că prezența lor acolo a demonstrat și faptul că școala românească are valoare, că ceea ce ei au dovedit în plan teoretic aici pot aplica cu succes în alte țări europene”, a explicat inspectorul școlar Aurora Korka.

Aceste cursuri deschid numeroase uși tinerilor mai ales după ce au absolvit liceul, chiar și fără diplomă de bacalaureat, pentru să sistemul din alte țări, cum ar fi Germania, pune mai mult accent pe pregătirea profesională a tinerilor decât pe numărul de diplome la activ.

Chiar și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă sesizează an de an o creștere a șomerilor odată cu finalizarea examenului de bacalaureat, în special în rândul elevilor nepromovați. Astfel, o reală șansă de reușită ar fi aceste cursuri organizate de Uniunea Europeană, prin care elevi străluciți se pot afirma sau pot fi observați peste granițele țării de specialiști ce le pot oferi o slujbă pentru un viitor mai bun și o carieră bănoasă.