Medicii cărășeni nu intră în grevă!

Deși la nivel național medicii din cadrul spitalelor amenință cu grevă generală începând cu 1 iulie din cauza salariilor mici primite de la stat, cadrele medicale din spitalele județului Caraș-Severin nu se alătură protestelor.

Pacienții din județ pot sta liniștiți. Deși se anunță proteste în cascadă în toată țara, în Caraș-Severin medicii nu vor lua parte la grevă. Directorul Spitalului Județean de Urgență Reșița, medicul Dumitru Secășan, a declarat pentru Express de Banat că deocamdată medicii cărășeni nu și-au exprimat dorința de a intra în greva anunțată. „Nu avem nicio informație că s-ar preconiza proteste în județ. Colaborarea dintre spitale și medicii din județul Caraș-Severin este una foarte bună”, a explicat Dumitru Secășan.

Astfel, până la această oră, spitalele din județ nu stau sub amenințarea că vor rămâne fără personal după data de 1 iulie. Însă unitățile spitalicești întâmpină alte probleme, de ordin economic. „Așa cum am spus, situația cu medicii este bună, în schimb cu finanțarea stăm mai rău, acolo ar exista câteva probleme”, a mai adăugat directorul Spitalului Județean de Urgență Reșița.