Când viața îți întoarce spatele, dar te răsplătește pe de altă parte cu bunătatea semenilor. CEZ România a făcut posibil acest lucru

Un trai încărcat cu griji, bătrânețea, bolile și lovitura grea dată de temutul virus COVID 19 sunt motive suficiente ca să izbucnești în lacrimi atunci când primești un ajutor, oricât de mic.

Cu un venit de numai 1000 de lei pe familie este greu de imaginat pentru mulți cum pot trăi unii oameni și mai ales când cei loviți de soartă nu mai sunt la prima tinerețe, suferă de numeroase boli și mulți dintre ei au rămas singuri, fără familie. Perioada de două luni de restricții severe și-a pus amprenta cu vârf și îndesat peste multe categorii de persoane vulnerabile, transformând și puținul avut în minimul de subzistență. Dar într-o perioadă neagră din viața noastră au apărut și îngerii păzitori, oameni de bine și sute de companii care au întins mâna de ajutor după care mulți au strigat.

Grupul CEZ România, a demarat o amplă campanie umanitară pentru 9 județe din țară, în care s-au pus la bătaie peste 800 de mii de lei, bani transformați în alimente de bază greu perisabile și care au luat drumul către vârstnicii din județele: Caraș-Severin, Constanța, Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.

Destinația din Caraș-Severin a fost localitatea Văliug, unde de ieri voluntarii de la Crucia Roșie, parteneri în acest proiect, au început să împartă 100 de pachete cu alimente, în valoare de 9000 de lei. Emoțiile beneficiarilor și zecile de mulțumiri au dovedit însemnătatea ajutorului neașteptat și primit cu brațele deschise.

„Sunt operată pe inimă, am avut stop cardiac și embolie pulmonară, soțul este și el operat la gât, suntem în pensie de boală și uite așa ne-am dus viața, de pe azi pe mâine. Este un mare ajutor pentru noi bolnavii, bătrânii, deoarece ne este foarte greu să ne deplasăm până în Reșița, chiar și după medicamente. Nu ne așteptam la un astfel de gest, pentru că o dată când ești lovit nu te mai vindeci cu una cu două”, spune o vârstnică de 68 de ani, unul dintre beneficiari.

Ajutorul primit din partea Grupului CEZ România, în cadrul proiectului „Sprijin pentru vârstnici”, și prin colaborarea toate filialele Cruciei Roșii din cele 9 județe, va asigura hrana necesară pentru aproximativ două săptămâni. Reprezentanții grupului susțin că în total, la nivel regional au fost acordate peste 20 000 de kg de alimente în valoare de peste 181 000 lei.

„Este o imensă bucurie să aducem un zâmbet pe chipurile oamenilor, având în vedere și această pandemie care a adus costuri în fiecare familie. De  fapt orice acțiune umanitară a fost primită cu sufletele încărcate de speranță. Noi oricum vom continua și pe mai departe proiectele de ajutor social. De asemenea vom distribui măști și mânuși dar și alte produse spre Spitalul Județean din Reșița și spre SMURD”, a declarat Alin Cica, directorul Crucia Roșie, filiala Caraș-Severin.

Grupul CEZ a mai donat echipamente de protecție și produse sanitare pentru personalul medical din toate cele 9 județe în care compania își desfășoară activitatea și de asemenea s-au recondiționat unele instrumente medicale, în beneficiul pacienților Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, s-a achiziționat un aparat de testare COVID – 19 și alte câteva seturi de teste pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Tot cu sprijinul CEZ, în această perioadă au mai fost livrate măști de protecție și combinezoane, în valoare de 478 710 lei și spitalelor județene din Reșița, Constanța, Pitești, Alexandria, Slatina, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin. Toate aceste acțiuni se încadrează în campania de responsabilitate socială prin care CEZ alimentează rețeaua de #energiepentrubine din comunitatea locală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/