Încă un ajutor important din partea Grupului CEZ România. A venit rândul vârstnicilor să se bucure de sprijinul oferit de companie

Peste 100 de pachete cu alimente de bază au luat drumul de astăzi, spre populația vârstnică din localitatea Văliug. Grupul CEZ România a donat produse în valoare de 9000 de lei numai în județul Caraș-Severin.

Lupta împotriva COVID 19 nu este deloc ușoară, dar nici imposibilă. Prin umanitate și grija față de semeni, perioada dificilă ce persistă de aproape două luni a fost depășită mai bine decât ne așteptam și asta numai datorită oamenilor de bine, companiilor care au pus la dispoziție un „arsenal” întreg de produse dar și bani pentru cei aflați în dificultate.

Peste 800.000 de lei au fost donați de Grupul CEZ România care s-a implicat activ în lupta împotriva COVID-19. Banii, ce au fost direcționați spre 9 județe din țară s-au transformat în donații de echipamente medicale și hrană pentru sprijinirea celor mai vulnerabile categorii de oameni: personalul medical din spitale și persoanele vârstnice.

Județele Caraș-Severin, Constanța, Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea au fost sprijinite cu alimente de bază pentru bătrânii din Oltenia, Muntenia și Banat, prin colaborarea cu Crucea Roșie filialele Caraș Severin, Argeș, Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Olt și Teleorman.

Sub amprenta proiectului „Sprijin pentru vârstnici”, timp de două zile voluntarii filialei Crucea Roșie Caraș-Severin se vor deplasa la Văliug pentru a împărți cele 100 de pachete cu alimente de bază greu perisabile, persoanelor trecute de 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale și sociale. Cu acest ajutor pachetele alimentare le vor asigura hrana necesară pentru aproximativ două săptămâni, după cum afirmă reprezentanții grupului. În total, la nivel regional au fost acordate peste 20 000 de kg de alimente în valoare de peste 181 000 lei.

Grupul CEZ a mai donat echipamente de protecție și produse sanitare pentru personalul medical din toate cele 9 județe în care compania își desfășoară activitatea și de asemenea s-au recondiționat unele instrumente medicale, în beneficiul pacienților Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, s-a achiziționat un aparat de testare COVID – 19 și alte câteva seturi de teste pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Tot cu sprijinul CEZ, în această perioadă au mai fost livrate măști de protecție și combinezoane, în valoare de 478 710 lei și spitalelor județene din Reșița, Constanța, Pitești, Alexandria, Slatina, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin. Toate aceste acțiuni se încadrează în campania de responsabilitate socială prin care CEZ alimentează rețeaua de #energiepentrubine din comunitatea locală.