Când istoria se reinventează: Șică Mandolină, preferatul lui Vela!

După un an și jumătate de rezultate, poate neașteptat de bune, cu alegeri locale și parlamentare trecute în catastiful marilor realizări, liberalii se pregătesc de congres. Vor alege noul președinte. Florin Cîțu este una dintre variante sau îl vor reconfirma pe cel actual, Ludovic Orban. Până să se ajungă la confruntare, cei doi vor încerca să convingă organizațiile din teritoriu. La prima strigare, Orban pare să stea mai bine, însă cum la Cîțu se află pâinea și cuțitul fondurilor guvernamentale, orice este posibil.

Filiala PNL Caraș-Severin merge pe mâna lui Orban sau cel puțin asta aflăm dintr-un comunicat de presă al organizației conduse de Marcel Vela. Iată cum explică senatorul opțiunea de a-i da credit în continuare lui Șică Mandolină: „Îl cunosc pe Ludovic Orban de 30 de ani și am lucrat împreună multă vreme, inclusiv în Guvernul precedent. A reușit să unească partidul, să câștige alegeri, să-l aducă la guvernare, dar mai ales să fie un premier performant, în cea mai grea perioadă prin care a trecut România. În plus, aprecierea de care se bucură în rândul membrilor PNL, precum și deschiderea și disponibilitatea față de aceștia întăresc decizia mea personală, cât și a filialei de susținere…“

Bă, cât e de dată dracului politica asta! Mai ceva ca o curvă de lux care se plimbă lasciv prin palaturile politice din București. Păi bine, nea Marcele, dacă îl cunoști pe Orban de 30 de ani, de ce acu’ patru ani ai mers pe mâna lui Cristian Bușoi? Atunci nu ai vrut să auzi de el. Mi-am dat seama de asta de cum l-ai primit în Reșița unde venise ca fraierul să-și facă campanie crezând că va întâlni prieteni care să-l fi susținut. Îți amintești? Ați ținut conferința de presă într-o sală neprietenoasă de la Casa de Cultură a Sindicatelor. L-ați înghesuit la o masă a prezidiului de la care cu greu s-ar fi ridicat dacă ar fi fost să se ceară la budă, să facă pipi la pișoarul ăla la care nici apa nu picura. Am înțeles că nu aveți și nici nu ați avut vreodată un sediu de partid de Doamne Ajută, dar cât v-ar fi costat, bre, dacă ați fi închiriat sala de conferință a unui hotel? E adevărat, nu vă aflați la putere, dar nici rupți în cur sau calici nu erați. Așa e? Așa este, dar ai vrut să-i transmiți mesajul cu „nu te vrem.“ Și ai reușit.

leader board 728 x 90 px

Din start ai mers pe o mână moartă. Cristian Bușoi nu are nici har, și nici carismă (nu că Șică Mandolină ar fi mai breaz din punctele astea de vedere), dar, câtuși de puțin. Era altceva. Spre cinstea lui, Orban nu a pus la suflet și te-a ajutat după aceea, deși, între noi fie vorba, nu de puține ori i-am auzit pe unii camarazi din județ spunând ceva de genul „Am vorbit cu Ludovic, e gata pita lui“. Adică a matale, domnule Vela. Și nu s-a întâmplat așa.

Impresia mea e că de data asta chiar dacă ai fi vrut să optezi pentru Cîțu, tot nu ai fi reușit. Și știi de ce? Pentru că în juru-ți s-au înmulțit cei care sunt „ceau“ și la „per tu“ cu fostul premier și actualul președinte. Vrând, nevrând trebuie să le dai satisfacție, mai lași de la matale, mai faci o înțelegere pe o temă dată, că așa e în politică.

Vedeți ce-o ieși la congres. Dacă și de data asta o dați în bară, vă sugerez să luați legătura cu nepoatele Babei Vanga. Sunt cam scumpe și lucrează doar în ruble, dar măcar știți cum să vă orientați pe viitor!