Când Iași e aproape de Timișoara! O asistentă medicală a venit din nord-estul României să îi ajute pe medicii de la Spitalul Militar!

În vreme de pandemie, o asistentă medicală din Iași, rămasă fără loc de muncă, a fost angajață la Spitalul Militar din Timișoara după ce și-a depus dosarul pe internet. Contactată de specialiștii în resurse umane ai MApN, femeia nu a mai stat pe gânduri și a venit în orașul de pe Bega.

Covașă Reasilvia este asistent medical generalist și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași în 2011. „Din dorința de a lucra în domeniul medical, deoarece locurile de muncă în care a activat erau pe o perioadă determinată, și-a depus dosarul de angajare pe internet, pe locurile găsite vacante în perioada aceasta. În felul acesta a fost contactată de colegii noștri de la resurse umane, urmând a veni la Timișoara tocmai de la Iași”, au transmis reprezentanții Direcției Medicale a MApN pe Facebook.

Asistenta medicală este mamă a doi copii de 7, respectiv 14 ani care au rămas, împreună cu tatăl lor, în Iași. Cadrul medical va lucra timp de șase luni la Spitalul Militar din Timișoara. „Ca planuri de viitor, noua noastră colegă ne-a spus: «Doamne ajută, să trecem cu bine peste pandemie și să spunem că am izbăvit»”, au mai spus reprezentanții Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale.