„Când am preluat Primăria Bocșa, în 2012, aceasta era ca o corabie în derivă”

Se află în fața celui de-al treilea mandat de primar la Bocșa. Contracandidații săi au toate motivele de îngrijorare, întrucât Eugen Cismăneanțu este pe val, cu un proiect de peste 10 milioane de euro, cu care se vor asfalta 52 de străzi din Bocșa. Acesta crede că, din 1990 până în prezent, toți primarii la un loc nu au reușit să atragă atâtea fonduri câte au atras el și echipa sa pentru Primăria Bocșa.

„În 2012, când am preluat Primăria Bocșa, pot spune că aceasta arăta ca o corabie în derivă: fără proiecte, fără posibilități financiare, cu un buget foarte redus, cu foarte multe probleme financiare, cu foarte multe credite contractate. Dacă nu mă înșel, erau undeva în jur de 12 credite, din care noi am închis 10. Pot să vă spun că a fost o perioadă extrem de grea și de foarte multe ori am stat pe gânduri ce să fac, cum să abordez lucrurile pentru că îmi era foarte simplu. Mergeam și eu în continuare, făceam și eu credite, asfaltam sau făceam tot felul de proiecte pe care simpatizanții mei, susținătorii mei mi le cereau, dar, în același timp, îndatoram orașul și mai mult decât a făcut-o domnul Pascu, primarul de dinaintea mea.”, mărturisește Eugen Cismăneanțu.

Până la urmă, s-a luat decizia de a nu se mai îndatora. Așa s-a ajuns ca administrația Cismăneanțu să nu mai ia niciun credit. În schimb, aceasta s-a orientat spre tot ce a însemnat proiecte.

„Azi avem 9 km din cei 23 km din PNDL în lucru. Avem 10 miliarde din fonduri guvernamentale. Am atras din fonduri europene 5 milioane de euro, într-un proiect prin care vom cumpăra patru autobuze electrice. Vom reabilita în întregime autobaza de pe strada Dognecei, fosta gospodărie locală. Acolo vom avea o clădire de birouri, un garaj pentru șase autobuze, platforme și tot ce înseamnă incinta respectivă. În același proiect, avem 9 km dubli, deci 18 km de trotuare și piste de biciclete. Numai din acest proiect avem 5 milioane de euro. Suntem în diverse faze de licitație cu aceste proiecte. Unele dintre ele au fost semnate, la unele se lucrează la proiectare, altele sunt în evaluare.”, mai spune primarul Bocșei.

Potrivit spuselor sale, administrația condusă de el a achiziționat cinematograful, a obținut finanțare pentru reabilitarea totală a acestuia, a obținut finanțare pentru reabilitarea parcului din fața primăriei, a obținut finanțare și a achiziționat Casa de cultură, care va fi renovată în întregime din fonduri europene.

„În același proiect, avem alte 12 străzi, în PNDL au intrat străzile din Bocșa Montană și Vasiova până la Petrom. În fondurile europene am introdus toate celelalte străzi care nu sunt asfaltate, de la Petrom până la ieșirea înspre Berzovia, partea stângă. Am atras alte fonduri pentru reabilitarea Muzeului Constantin Lucaci, pentru Casa Etnografică, pentru acel muzeu al lui nea Costică Gruescu, pentru observatorul astronomic, pentru reabilitarea altor 9 străzi, de data aceasta din partea dreaptă a Petrom până la ieșirea spre Berzovia. Pe partea de infrastructură avem fonduri necesare și în următorii doi ani toate aceste străzi vor fi asfaltate. Cred că din ’90 până în prezent, toți primarii la un loc nu au reușit să atragă atâtea fonduri câte am atras noi pentru Primăria Bocșa. Tocmai acesta este motivul pentru care avem atâția candidați, pentru că e o primărie interesantă. Oricine ar veni primar, s-ar așeza pe scaunul de primar și ar avea 90% din probleme rezolvate. Teoretic, ar trebui să le dea drumul și nimic altceva.”, concluzionează Eugen Cismăneanțu.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/