Ministerul Sănătății a început într-un final o anchetă la clinica acuzată de tot mai mulți specialiști că l-ar fi supus pe artistul Petrică Mîțu Stoian unei terapii cu oxigen ce i-ar fi adus sfârșitul.
Pe lângă cercetările făcute de organele de cercetare penală, mai multe autorități sanitare au demarat propriile anchete care să elucideze dacă există vreo culpă medicală în cazul decesului iubitului interpret de muzică populară, dar și să stabilească dacă practicile de la Clinica Nera sunt recomandate într-adevăr un pacienți post-Covid. Medicul-șef al clinicii, Bogdan Matei, cel care l-a și avut în observație pe Petrică Mîțu Stoian, e convins că terapia hiperbară nu face decât bine și că decesul artistului are o cu totul altă cauză. „Nu e vorba de o barotraumă. Dumnealui mi-a prezentat dosarul medical, am constatat rezultatele analizelor de sânge, rezultatul imagistic din CT. I-am recomandat terapia în camera hiperbară. Dânsul era competent pentru această expunere hiperbară. Cel puțin opt ore după ce a ieșit din camera hiperbară a fost într-o condiție bună. Afectarea pulmonară era de aproximativ 40 la sută potrivit actelor medicale cu care a venit la noi, evaluarea fiind făcută după infectarea cu Covid.”, a explicat medicul Bogdan Matei.
Starea plămânilor lui Petrică Mîțu Stoian în momentul în care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Reșița pare să spună însă altceva. Și anume, că terapia cu oxigen i-a făcut mai mult rău decât bine. Cel puțin asta a explicat directorul medical al spitalului reșițean, Cosmin Librimir. „Afectarea pulmonară, și pe radiografie, și pe tomografie, era de 70 la sută! Imaginea de contuzie pulmonară prin barotraumă e asemănătoare cu bronhopneumonia care nu se regăsește ca și analize. Afectarea de la Covid a fost de 40 la sută, afectarea din cauza barotraumei e de 70 la sută!”, a explicat Librimir.
Ce anume sau cine a grăbit plecarea prematură dintre noi a marelui artist rămâne să stabilească specialiștii de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” în urma probelor microscopice și organele de cercetare penală.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Peste 100 de muncitori, 55 de utilaje și 80 de autobasculante lucrează pe șantierul de construire a drumului de legătură dintre Timișoara și autostrada A1. Stadiul de realizare a...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Braconaj, uz ilegal de armă și distrugere de probe, anchetă în Timiș
UVT își dezvoltă infrastructura de cazare și sport cu bani din PNRR
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281