Ce se întâmplă cu școlile începând de luni? În peste 30 de localități s-ar putea relua orele în format fizic indiferent de rata de vaccinare

Elevii și preșcolarii din școlile și grădinițele din localitățile în care rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori s-ar putea întoarce la cursurile cu prezența fizică începând de săptămâna viitoare chiar dacă rata de vaccinare a profesorilor se află sub pragul de 60%. 

În peste 30 de localități din Caraș-Severin este posibil ca de luni să nu se mai țină cont de rata de vaccinare a cadrelor didactice. Asta dacă se menține decizia anunțată ca posibilă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul acestei săptămâni. Acesta a declarat că a propus în mod oficial ca pragul de 60% să fie eliminat în cazul unităților de învățământ din localitățile cu incidență a cazurilor de COVID sub 3 la mia de locuitori.

Potrivit situației raportate joi de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, la nivelul județului sunt 34 de localități cu incidență de maximum 3. Iar dacă măsura anunțată de Sorin Cîmpeanu se va aplica, toate aceste unități vor desfășura de luni, 15 noiembrie, orele în format fizic.

incidenta sub 3 in 11 noiembrie

Unitățile de învățământ din localitățile care nu apar în acest tabel vor depinde în continuare de rata de vaccinare a angajaților, care trebuie să fie de minimum 60% pentru ca elevii să desfășoare orele față în față. Tabelul poate suferi mici modificări în funcție de evoluția cazurilor de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Procedural, propunerea ministrului este analizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și ulterior va fi trimisă Guvernului sub forma unei recomandări. Mai apoi, ordinul comun al ministerelor Sănătății și Educației ar urma să fie completat și aplicat sub noua formă începând de luni.

Cel mai probabil, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin va anunța astăzi cum anume se vor derula orele începând de luni.