Campioana Timișoara Saracens are o viață complicată pe final de sezon regulat. Doar un succes la limită cu Tomitanii Constanța

Timișoara Saracens a câștigat cu 26-25 în deplasare la Tomitanii Constanța, un rezultat destul de surprinzător din punct de vedere negativ pentru campioana României. După acest scor, bănățenii nu au obținut punctul bonus ofensiv și se aleg doar cu 4 puncte în clasament, ceea ce înseamnă că vor sta la mâna rezultatelor pentru a juca semifinala pe teren propriu.

În prima repriză a meciului de la malul mării, Timișoara a dat două eseuri, ambele marcate cu molul rulant. Autorii au fost Andrei Rădoi și Dorin Lazăr, iar Luke Samoa le-a transformat pe ambele. La pauză s-a intrat cu 3-14, după ce gazdele au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă. În repriza secundă, Timișoara a mai dat două eseuri, prin George Tătăruș și Sione Taupaki, dar doar unul dintre ele a fost transformat. Tomitanii, echipă nou-promovată în Superligă, a reușit însă să puncteze până au produs o surpriză, chiar dacă e vorba de un meci pierdut.

În altă ordine de idei, zilele acestea, fostul antrenor al Timișoarei, sud-africanul Chester Williams, a revenit la Timișoara. Fostul finanțator principal al echipei, Dan Dinu, a postat fotografii pe Facebook cu „Perla Neagră”. În ultimele două sezoane, Williams a revenit pe final de sezon la Timișoara, pentru a asigura câștigarea trofeului. Săptămâna viitoare, Timișoara termină sezonul regulat cu o deplasare la U Cluj.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)