ACS Poli e ca și retrogradată după meciul pierdut cu U Cluj. Ardelenii au primit cadou un 11 metri, arbitrii au fost băgați după joc în ședință!

ACS Poli a pierdut cu 3-0 meciul cu U Cluj, un joc de tristă amintire, după ce ardelenii au deschis scorul dintr-un penalti inventat de arbitrul băimărean Cristian Codrea. „Șepcile roșii” antrenate de Bogdan Lobonț nu au jucat mai nimic în prima repriză, dar și-au mai revenit în mitanul secund. După golul marcat de la punctul cu var de Mircea Axente, Abrudan și Gavra au mărit diferența. Partea interesantă s-a petrecut după joc, când arbitrii au fost băgați în ședință de observatoare!

După un start anemic al clujenilor, oaspeții, care încă mai luptă pentru promovare, au primit cadou un penalti în minutul 17. A fost o lovitură liberă de pe stânga bătută de Pîrvulescu, iar Bădăuță a respins cu capul din careu, din fața lui Abrudan. Spre protestele timișorenilor, s-a dictat lovitură de la 11 metri, transformată de Mircea Axente. După gol, U Cluj nu a jucat mai nimic, dar ACS Poli a irosit ocazii. Mai întâi, după două cornere, Paramatti a trimis cu latul pe lângă poartă, iar Codrea a reluat tot pe lângă buturi, cu capul. În minutul 38, a fost rândul lui Uyi să nu prindă spațiul porții după un șut din careul mic. Până la pauză, Sidorenco a mai dat o centrare bună, irosită complet de Calugher.

La pauză, Răchită l-a scos pe Olteanu și l-a introdus pe Chemin, dar degeaba. Balanța s-a mai echilibrat pentru clujeni, după ce nici Chemin, nici Bădăuță, nici Uyi nu au reușit să străpungă cu șuturile lor apărarea ardelenilor. În minutul 58, U a marcat din nou. După o lovitură liberă bătută de Pîrvulescu, defensiva timișoreană a greșit, Cordoș a protejat bine, iar Abrudan a înscris. Clujenii au preluat controlul jocului, iar în minutul 74, a venit golul trei, după un contraatac. Gavra a valorificat cu un șut bun o pasă în adâncime a lui Chitoșcă. După joc, brigada de arbitri condusă de băimăreanul Cristian Codrea a fost băgată într-o ședință de peste o oră de observatoarea Fevronia Ion.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu (Chemin 46′) – D. Codrea (L. Oprea 80′), D. Munteanu (Stere 61′), Calugher – Buzan, Bădăuţă, Sidorenco

U Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoş, Berci – Greu, Gab. Giurgiu, Haţiegan (Hordouan 78′) – Axente (M. Coman 60′), Nic. Pîrvulescu (Chitoşcă 61′), Gavra

Valeriu Răchită a recunoscut că nu va rămâne la echipă dacă ACS Poli va retrograda în Liga a III-a. „Din păcate, la conferința de presă premergătoare meciului am avut o premoniție, spunând că echipele de tradiție… Ok, și eu îmi doresc echipe de tradiție în Liga I. Dar să-și bată joc de un brand ca Poli Timișoara un domn îmbrăcat în negru, mi se pare cam mult. Am întâlnit o echipă bună organizată, o echipă cu un buget foarte mare. Dar ce s-a întâmplat la scorul de 0-0 după acea fază îmi lasă un gust amar. N-am văzut nici pe vremea cooperativei o fază asemănătoare, fără să existe contact. Se legau de ceva înainte. Acum nu aveau de ce să se lege. Din păcate, acel penalty cred eu că a decis meciul. Apoi încă o fază fixă, am luat golul doi. Am încercat la pauză să joc mai ofensiv, am avut ceva ocazii. Dar e foarte greu când joci contra lui U Cluj, echipă cu jucători foarte buni, să pleci de la 1-0… Am încercat să presăm, le-am spus să nu lăsăm spații, dar golul doi a venit tot la o fază fixă. O învălmășeală acolo, nu a fost blocat jucătorul și am primit gol. E foarte greu să revenim cu U Cluj cu 1-0. Pîrvulescu, un jucător foarte bun. Le-am arătat ieri jucătorilor cum driblează, din păcate, asta este”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Bogdan Lobonț a spus că el nu a văzut dacă a fost sau nu penalti. „A fost un meci pe care l-am controlat bine. În anumite momente, am și suferit, dar am încercat să reglăm aceste momente. Cu mai multă atenție, puteam să marcăm mai multe goluri astăzi, aici, la Timișoara. Cred că, după cum a decurs jocul, este un rezultat muncit și un rezultat corect. Mai ales dacă e să ne luăm după ceea ce s-a întâmplat în a doua repriză, când am controlat jocul din minutul 45 când am ieșit de la cabină, până la final. Nu-mi amintesc ca ACS Poli să aibă vreo acțiune însemnată de a marca. Referitor la acțiunile pe care le-am tratat mai «superficial», mie îmi convin. Pot să înțeleg că se ratează un gol din fața porții, că se greșește un dribling. Dar ceea ce nu pot să accept și mă roade tare sunt pasele simple greșite. Au fost și astăzi multe”, a precizat antrenorul clujenilor.

Runda viitoare, ACS Poli are deplasare la Aerostar Bacău.

banner 970 x 250