Campioana olimpică la înot sportiv, Camelia Potec, aleasă ambasadoarea UVT Liberty Marathon 2020

A treia ediție a maratonului UVT Liberty Marathon se desfășoară în anul 2020 sub aripa Cameliei Potec, campioană olimpică la natație, aleasă ambasador al competiției anuale din Timișoara. Distincția i-a fost înmânată de rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Liberty Marathon este o competiție tip maraton adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare la un maraton. Ediția 2020 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 24 mai și presupune două categorii de curse. Este vorba despre cursele cronometrate, de 42 kilometri și 21 kilometri și de cele necronometrate, de 14, 7, 4, respectiv 2 kilometri. Liberty Marathon este un proiect marca UVT, care ajunge la a treia ediție în acest an. Iată ce perspective are Rectorul UVT Marilen Pirtea pentru competiția sportivă.

„Rolul Cameliei Potec, președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, în noua sa calitate de Ambasador UVT Liberty Marathon este major, pentru că aduce demonstrația practică a valorii complementarității sporturilor, în scopul desăvârșirii pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori. Sperăm că mesajul ce va fi transmis public de către UVT, prin intermediul vocii unui sportiv medaliat olimpic, să promoveze și mai convingător valorile pe care UVT le propune comunității: brandul competițional UVT Liberty Marathon a pornit la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, cultivate prin sport și sănătate”, a declarat Marilen Pirtea, Rector UVT.

Campioana Camelia Potec a fost prezentă la UVT pentru a primi titlul onorific. Camelia Potec, campioană olimpică la natație, a obținut în 2004 medalia de aur la Atena, la 200 metrii liber. Campioana mai are în palmares peste 200 de titluri naționale, e deținătoarea mai multor recorduri și este multiplă campioană mondială și europeană la natație. „Mulțumesc Universității de Vest din Timișoara pentru plăcerea și onoarea de a deveni ambasador al UVT Liberty Marathon 2020. Chiar dacă sunt olimpică la natație, promovez toate sporturile și mișcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul țării. Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie și mai hotărâtă pentru sport”, a declarat campioana Camelia Potec.

​La primele două ediții au participat peste 2.500 de persoane, s-au alergat peste 10.000 de kilometri și s-au acordat premii în valoare de peste 10.000 de euro. „Pentru 2020 ne propunem să atingem un nivel de peste 2.000 de participanți, peste 15.000 kilometri alergați, dar ne pregătim și pentru începerea demersurilor pentru omologarea evenimentului sportiv și calificarea maratonului pentru a deveni un eveniment internațional, de referință pentru iubitorii acestui sport, poziționând Timișoara pe harta internațională a maratoanelor de șosea”, au declarat responsabilii UVT în organizarea maratonului.