Curs de prim ajutor în amintirea profesorului Robert D. Reisz! „Intervenția precoce și corectă poate reduce mortalitatea de la 75% la 15%”

Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării organizează un curs de prim ajutor-resuscitare în amintirea profesorului Robert D. Reisz, un intelectual de primă mână care s-a stins din viață la numai 55 de ani.

Studenții doctoranzi, profesorii și angajații Facultății de Științe Politice sunt invitați să participe la un curs de prim ajutor gratuit susținut de Dorel Săndesc, șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean, împreună cu o echipă de medici și rezidenți. Timp de o oră, vor fi susținute: o prezentare Power Point, o demonstrație pe două manechine aduse de specialiști și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

„Stopurile cardio-respiratorii reprezintă cea mai mare urgență medicală pentru că, în absența măsurilor rapide de resuscitare, decesul este foarte probabil, iar dacă măsurile sunt întârziate, chiar dacă resuscitarea are succes, sechelele neurologice sunt severe, persoana în cauză putând rămâne dependentă sau chiar imobilizată definitiv la pat, în stare vegetativă. De aceea, în aceste situații care survin în majoritate în absența unui cadru medical, este vital ca persoana afectată să primească un ajutor adecvat până la preluarea sa de către cadre medicale specializate. Intervenția precoce și corectă poate reduce mortalitatea de la 75 la 15 la sută”, au transmis reprezentanții Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Cursul va avea loc în 3 martie, de la ora 13.00, în sala 501, cea care poartă numele profesorului Robert Reisz. Cursanții vor primi și certificate de participare. Cei care doresc să se înscrie o pot face telefonic, prin e-mail sau personal la secretariatul facultății până astăzi, la ora 16.00.

Robert D. Reisz a fost profesor la departamentul de Știinţe Politice al Universităţii de Vest din Timişoara. De-a lungul anilor a lucrat ca cercetător atât în țară, cât și în străinătate și a publicat o serie de cărți, dar și articole în reviste de specialitate.