Campioana Alina Vuc concurează sâmbătă în orașul natal! „Vreau aurul!”

După o pauză de patru ani, Reșița găzduiește din nou o întrecere de lupte de mare calibru. Campionatul Național Individual de Lupte U23 are loc sâmbătă și duminică, la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava.

În concurs se va afla și multipla campioană Alina Vuc, care revine astfel în orașul unde a învățat lupte. Descoperită de antrenorul Nicolae Constantin, la Clubul Sportiv Municipal Reșița, Alina Vuc este deocamdată singura luptătoare din Reșița care a participat la o ediție a Jocurilor Olimpice. A fost desemnată cea mai bună sportivă a județului Caraș-Severin, dar și cea mai bună sportivă a Federației Române de Lupte, datorită rezultatelor obținute mai ales pe plan internațional. Legitimată în prezent la Steaua București, Alina Vuc își poate completa bucuria revenirii acasă cu o binemeritată medalie de aur, la ultimul Campionat Național U23 la care poate participa. Cărășeanca poate fi văzută în concurs sâmbătă.

Gazdele vor fi reprezentate de șase luptători, de la Clubul Sportiv Școlar și de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Sâmbătă, vor intra în concurs Răzvan Toderoi și Mihail Popov, ambii de la CSS Reșița, la categoria 61 kg. Duminică, iubitorii acestui sport ancestral îi vor putea urmări la lucru pe luptătorii de la CSM Reșița, Alfred Loba și Doru Rusu (la categoria 97 kg), respectiv pe Vlad Caraș și Dănilă Constantin (categoria 125 kg). Alături de sportivi se vor afla în sală antrenorii Adrian Dacica, Florin Dință, Andrei Franț, Ilie Ene și Nicolae Constantin.

„În Reșița funcționează un Centru de Excelență pentru juniori mici, deci nu a fost nevoie să-i convingem pe oficialii Federației Române de Lupte. Aceștia știu că avem potențial, avem sportivi buni. Am lansat invitația de a organiza un Campionat Național de Lupte U23, deoarece avem câțiva sportivi de valoare și sperăm ca la această copmpetiție să cucerească cele mai prețioase medalii. Mizăm ca de obicei pe Vlad Caraș, unul dintre cei mai buni sportivi ai României, pe Alfred Loba, Dănilă Constantin, Mihail Popov. Și mai sunt câțiva tineri juniori care sperăm că se vor lupta cu succes, pentru ei această competiție reprezintă o rampă de lansare, e vorba de Răzvan Toderoi, Doru Rusu. Sper să fie apți până la începerea competiției și să participe toți”, a precizat antrenorul emerit Adrian Dacica.

Competiția este organizată de Asociația Județeană de Lupte Caraș-Severin, cu sprijinul Federației Române de Lupte, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, al Clubului Sportiv Municipal Reșița, împreună cu Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin. Aproximativ 180 de luptători vor concura în weekend la Reșița.
Programul Campionatului Național de Lupte U23 este următorul: sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 9-13, respectiv 16-19. Cea de-a treia reuniune este programată duminică, 13 noiembrie, între orele 9-14. Intrarea este liberă.