Luptele renasc la Reșița! „Facem un centru și mai puternic aici!”

Reșița revine în prim-planul luptelor din România, cu ocazia Campionatului Național U23 care are loc la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava. Peste 200 de sportivi se întrec timp de două zile la lupte libere, feminine și greco-romane, sub privirile oficialilor Federației Române de Lupte.

Prezent la Reșița, președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a vorbit despre apariția în orașul de la poalele Semenicului a unui puternic centru de lupte. „Am avut o discuție zilele trecute cu domnul Dacica și cât de curând aici va lua ființă un centru și mai puternic de lupte, unde sperăm să descoperim noi și noi campioni”, a spus președintele FRL. La Reșița ființează de câțiva ani un Centru de Excelență pentru cadeți, coordonat chiar de Adrian Dacica.

Campionatul Național de Lupte U23 este organizat pentru al treilea an consecutiv și în premieră la Reșița. „Federația Română de Lupte a anticipat oportunitatea înființării unui Campionat European. Practic, Federația Europeană de Lupte a înființat Campionatul European după ce FRL a reușit să implementeze această vârstă, U23, ca și Campionat Național. Începând cu anul urmăror, acest Campionat Național se va organiza înaintea Europenelor, ca și criteriu de selecție pentru sportivii care ne vor reprezenta la întrecerea continentală. Participarea de aici, de la Reșița, este una destul de numeroasă, raportat la această categorie de vârstă, peste 200 de sportivi”, a spus și Alin Grigore, secretar general al Federației Române de Lupte.

Iubitorii sportului pot asista la competiție în această după-amiază, începând cu ora 16, dar și mâine dimineață, de la ora 9.

Rămâi pe www.expressdebanat.ro pentru a afla ce au mai declarat oficialii Federației Române de Lupte, precum și alte amănunte de la competiție.