Campanie pro-vaccinare „door to door” în comuna Băuțar

male doctor holding syringe taking coronavirus vaccine for patient vaccination.
whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Având în vedere creșterea ratei de COVID-19 în comuna Băuțar, autoritățile locale și-au propus să organizeze o campanie de conștientizare și informare a populației cu privire la importanța vaccinării.

În perioada următoare, angajați din cadrul Primăriei Băuțar vor merge din poartă-n poartă pentru a sta de vorbă cu localnicii despre importanța vaccinării, urmând ca, mai apoi, în comună să ajungă și o caravană mobilă organizată de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Rata de infectare la nivel de comună este, potrivit ultimelor raportări, în ușoară creștere, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Nu înțelegem de unde această reticență a persoanelor pentru vaccinare. Noi, atât cât am putut, prin pagina noastră de Facebook, am postat informații despre caravana mobilă și necesitatea vaccinării, dar și prin bannerele pro-vaccinare afișate în cadrul instituției, am încercat să-i impulsionăm pe oameni să se vaccineze. Ne-am gândit chiar că o campanie de informare «door to door» (din ușă în ușă –n.r.), atât cât ne permit și restricțiile în vigoare, ar fi binevenită în această perioadă. Încercăm să informăm populația, să o conștientizăm, pentru că numai așa putem să revenim la normalitate. Caravane mobile de vaccinare nu au avut loc până în prezent la Băuțar, dar ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Avem toată susținerea Instituției Prefectului, a Direcției de Sănătate Publică, și tocmai de aceea încercăm să conștientizăm populația și să aflăm și numărul persoanelor interesate să se vaccineze.”, ne-a declarat primarul comunei Băuțar, Romeo Silviu Răduță.

Conform Alerte ms.ro, în ultimele 14 zile, la Băuțar au fost confirmate cu SARS-COV-2 un număr de 24 de persoane, incidența la mia de locuitori ajungând astfel la 9,66.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01