Campania parlamentarelor, atipică din toate punctele de vedere la Oraviţa: „Primarul Ursu e membru PSD, dar merge în campanie cu PNL-ul”

Cum numărul mare al infectărilor cu Sars-CoV-2 îi determină pe aspiranții la un fotoliu în Parlamentul României să își prezinte proiectele gândite pentru județele din partea cărora candidează fie în mediul online, fie într-un cadru restrâns – întâlniri cu număr limitat de participanți, lucrurile par de-a dreptul atipice atunci când un reprezentant al Stângii încearcă să-i convingă pe cetățeni despre cât de viabile sunt soluțiile prezentate de candidații Dreptei. Se-ntâmplă și în orașul de pe Valea Carașului.

Intenția primarului Oraviței, Dumitru Ursu, de a trece în sânul familiei liberale, după ce a reușit să bifeze al treilea mandat la cârma UAT-ului de pe Valea Carașului din partea PSD, a fost un adevărat șoc pe care l-au trăit atât cetățenii care i-au acordat încrederea în data de 27 septembrie, cât și pentru colegii de partid, în special candidații social-democrați angrenați în lupta pentru Senatul României, respectiv Camera Deputaților.

Întrucât edilul-șef nu și-a câștigat libertatea în a face pasul oficial spre Partidul Național Liberal, acesta nefiind exclus din partid, președintele interimar al filialei social-democrate orăvițene a atras atenția că toate schimbările de până acum nu se pot compara deloc cu elementul-surpriză pregătit de șeful administrației publice locale în cadrul campaniei parlamentarelor, mai exact eforturile depuse de primarul PSD în a-i convinge pe cetățeni să le acorde votul încrederii candidaților liberali.

„Plecarea primarului Dumitru Ursu din fruntea organizației PSD Oravița nu se traduce prin stagnarea lucrurilor. PSD Oravița nu a murit, ci este în reconstrucție. Suntem în plină campanie și încercăm să creștem șansele de reușită ale candidaților noștri. Din păcate, această campanie este într-adevăr atipică, exceptând contextul epidemiologic. De ce? Pentru că primarul Ursu e membru PSD și merge în campanie cu PNL-ul, asta deși a câștigat al treilea mandat pe listele Partidului Social Democrat. Gândind mai bine situația, cred că, de fapt, acesta este pe nicăieri deoarece la PNL este doar simpatizant, el neputând să treacă oficial în barca liberală, întrucât este legat de noi.”, a explicat profesorul Marțian Lepa, consilier local PSD și reprezentant al filialei orăvițene, după ce Dumitru Ursu a renunțat la această funcție.

Referitor la cât de greu va fi pentru ca Oravița să redevină un bazin de Stânga cu ocazia următorului set de alegeri, luând în calcul triumful liberalilor din cadrul alegerilor prezidențiale, Lepa a mai ținut să precizeze:

„Sper ca PSD-ul să revină pe primul loc în Oravița cu ocazia bătăliei care se va da pe 6 decembrie. Îmi doresc ca acest lucru să se întâmple nu doar aici, ci și în întreaga țară. Obiectivul nostru este să încercăm să îi determinăm pe oameni să iasă la vot pentru că de ei depinde încotro ne vom îndrepta în următoarea perioadă. Suntem alături de candidații noștri, cum de altfel cred că alături de ei se află și o bună parte a orăvițenilor”.

(E).