Campania de vaccinare, un eșec catastrofal! „Premierul Cîțu să înceteze imediat discriminarea”

Campania de vaccinare este un eșec total, în opinia social-democraților. Tocmai din acest motiv, discriminarea dintre persoanele vaccinate și cele nevaccinate pe care o manifestă premierul Cîțu trebuie să se oprească imediat.

Având în vedere că numărul românilor vaccinați este unul mic, cu mult sub nivelul pe care premierul Cîțu îl anunța pentru data de 1 iunie, măsurile restrictive diferențiate nu se pot aplica. „Eșecul catastrofal privind campania de vaccinare trebuie să-l determine pe premierul Cîțu să înceteze imediat discriminarea dintre persoanele vaccinate și cele nevaccinate. Guvernul Cîțu nu trebuie să asigure condiții preferențiale doar pentru 25% din populația care s-a vaccinat gratuit și pentru ceilalți nu. Cerem gratuitate pentru toți, condiții egale pentru toți și lipsa oricărei discriminări”, transmite deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Social-democrații consideră că, dacă românii nu acceptă să se vaccineze în număr cât mai mare, atunci ar trebui accelerată testarea, o procedură care să fie în același timp gratuită.

PSD respinge categoric și discriminarea copiilor în funcție de vaccinarea anti-COVID-19. „Ne vom opune prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituționale față de orice formă de condiționare sau discriminare prin care accesul copiilor la școală, evenimente, spații închise, locuri de joacă, călătorii etc. ar fi condiționat de vaccinarea anti-COVID-19, așa cum se întâmplă deja în cazul adulților”.

Silviu Hurduzeu consideră că decizia de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor trebuie să fie strict o opțiune personală, exprimată exclusiv cu acordul părinților, fără niciun fel de condiționare socială sau de altă natură. În plus, Guvernul și celelalte autorități publice trebuie să asigure o informare corectă și onestă despre vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor, astfel încât fiecare părinte să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză în această chestiune.