Căminele culturale din Carașova și Nermed intră în reparații

Primăria Carașova a obținut finanțare de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea și modernizarea celor două așezăminte culturale. Dacă pentru căminul cultural din Carașova lucrurile sunt cât se poate de clare, reparațiile urmând a fi demarate în curând, modernizările la căminul din Nermed mai au de așteptat. Cel puțin o vreme…

Pentru reabilitarea și modernizarea celor două cămine, primarul comunei Carașova, Petru Bogdan, a reușit să atragă de la Uniunea Europeană, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, aproximativ 700.000 de euro. „Cele două proiecte se derulează prin AFIR, iar cel de la Carașova se află în faza de avizare a dosarului de achiziții. După ce achiziția va fi avizată, voi semna ordinul de începere al lucrările. Proiectul de la Nermed este mai întârziat, acesta aflându-se abia în faza de avizare a proiectului tehnic, după care ne vom ocupa de întocmirea documentației pentru atribuirea lucrării și abia apoi vom scoate la licitație și acest obiectiv. Valoarea proiectului de la Carașova se ridică la circa 500.000 de euro, iar în cazul celui de la Nermed vorbim de aproximativ 250.000 de euro.”, ne-a declarat Petru Bogdan, primarul comunei Carașova.

Potrivit edilului-șef, în ambele cazuri vorbim despre lucrări la șarpantă și acoperiș, modernizări interioare și exterioare, dar și despre dotarea unităților cu două centrale termice.