Apă și canalizare la Goruia… doar pe hârtie!

Proiectele trenează de mai mulți ani, iar până acum niciun primar nu a reușit să treacă de acest stadiu. Noul edil-șef speră ca, în mandatul său, să izbutească ceea ce nu au reușit predecesorii săi.

S-a tot scris în ultimii ani despre intenția celor care s-au perindat pe la Primăria Goruia, din postura de primari, de a racorda comuna la utilitățile de bază, apă și canal. S-au investit bani în consultanță și studii de fezabilitate, însă rezultatul a rămas același: fondurile pentru implementarea proiectelor nu au mai ajuns în comună, iar localnicii care astăzi beneficiază de astfel de servicii și-au tras utilitățile în propriile case pe cheltuiala lor.

Primarul comunei Goruia, Ion Răzvan Filip Văcărescu, spune că va depune toate eforturile necesare pentru ca toate aceste proiecte aflate momentan doar pe hârtie să se și concretizeze în mandatul său. „Proiectele pentru canalizare și apă la Gârliște sunt, dar nu știu cât sunt de realizabile. Ele au fost depuse pe un program care astăzi nu mai există și ar trebui să le iau și să le depun din nou, fie la Compania Națională de Investiții, fie pe Programul Național de Relansare și Reziliență. În schimb, pentru localitatea Goruia, avem întocmit proiectul din anii trecuți pentru reabilitare rețea de apă și stație de epurare, care este veche și dezafectată. Bine, astea sunt probleme vechi, de cel puțin 15 ani. Nu au apărut de ieri – de azi, însă în calitatea pe care o am acum, de primar, trebuie să fac tot ce-mi stă în putință pentru a le rezolva. Vom lua din nou la mână acest proiect, vom purta discuții cu cei care l-au întocmit și vom vedea ce este de făcut. Între timp, voi căuta și sursele necesare pentru finanțarea lui, guvernamentale sau europene. Vedem de care dintre ele ne putem lipi, și unde sunt șanse mai mari.”, a precizat Văcărescu.

Dacă în privința apei și a rețelei de canalizare ne-am lămurit, vă mai spunem că, în ceea ce privește modernizarea străzilor comunale care au rămas neasfaltate până acum, lucrurile sunt ceva mai clare. „Imediat după ce vom definitiva bugetul, vom aloca sumele necesare pentru implementarea unui proiect mai amplu, pentru toate satele, și care presupune reabilitarea și modernizarea tuturor străzilor din intravilanul comunei care sunt neasfaltate. În momentul în care am încheiat bugetul, chem proiectantul și îi dăm bătaie. Îl vom depune și la Compania Națională de Investiții și pe Programul Național de Relansare și Reziliență, ca să merg la toate capetele.”, a conchis primarul comunei Goruia.