Măsurile lipsite de logică luate de Guvernul Cîțu s-au dovedit a fi un eșec!

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian, l-a luat din nou la întrebări pe premierul Florin Cîțu, căruia îi cere imperativ să renunțe la reducerea programului de funcționare al magazinelor alimentare! Măcar în perioada sărbătorilor!

Parlamentarul de Caraș-Severin i-a trimis mai întâi premierului o interpelare cu privire la supraaglomeraţia din supermarketuri, însă Cîțu nu s-a deranjat să-i răspundă. Marius Damian reia solicitarea, de data aceasta într-o declarație politică în care solicită în mod direct prelungirea programului de funcţionare al magazinelor şi supermarketurilor!

„Programul scurt deja s-a dovedit a fi un eşec, prin supraaglomeraţia care se crează. Este de neînţeles de ce primul ministru se încăpăţânează să menţină acest interval orar scurt de funcţionare. Situaţia se poate deteriora substanţial având în vedere că se apropie Sfintele Paşti, iar românii vor începe cumpărăturile specific acestei mari sărbători. Măsurile întreprinse de dl Cîţu în calitate de prim-ministru au  avut un impact negativ asupra dezvoltării economice a țării, conducând la proteste masive în toate marile orașe ale țării. Mii de oameni, în peste 70 de localităţi din ţară, s-au exprimat împotriva măsurilor restrictive, inclusiv a măsurii scurtării programului de funcţionare a magazinelor şi supermarketurilor.”, a declarat deputatul Damian.

Dacă s-a inspirat din programul magazinelor din Austria, parlamentarul îi atrage atenția lui Florin Cîțu că situația e total diferită în țara noastră, unde un program redus de funcționare nu ar face altceva decât să aglomereze magazinele. „Lipsa de logică a măsurii este evidentă! Oamenii se îngrămădesc la casele de marcat, apoi se îngrămădesc la benzinării pe drumul spre casă! Aţi supraaglomerat magazinele, supermarketurile, benzinăriile, dar nu le permiteţi accesul oamenilor la slujbele religioase de Sfintele Paşti, decât între orele 22.00 și 05.00, afară şi distanţaţi! Românii sunt un popor de oameni credincioşi şi au nevoie să participe liber la această Sfântă Sărbătoare, pentru liniştea lor sufletească, după tot haosul şi durerea produse de această pandemie şi de proasta gestionare a acesteia de către Guvernul coaliţiei PNL, USR PLUS şi UDMR!”, a adăugat deputatul social-democrat.

Din dorința ca supraaglomerația ce a avut loc în săptămâna Paștelui Catolic să nu se repete în săptămâna Paștelui Ortodox, Marius Damian îi solicit prim-ministrului Cîţu să prelungească urgent programul magazinelor şi supermarketurilor înainte de Sfintele Paşti!