Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează cursuri acreditate. Ce calificări garantează ofertatorii

Noi serii de cursuri acreditate organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș au loc în perioada februarie-martie a acestui an. Calificările garantate vor fi următoarele: contabilitate primară cu utilizarea calculatorului, agent imobiliar, manager în resurse umane, responsabil pentru protecția datelor cu caracter personal și specialist în managementul deșeurilor. Dacă îți treceau prin minte ocupațiile respective, acum este șansa ta!

Cursurile care urmează să fie organizate sunt avizate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Iată calendarul cursurilor și ofertele de calificare propuse de organizatori!

Pentru contabilitatea primară cu utilizarea calculatorului, perioada cursurilor se desfășoară între 10 februarie – 6 martie, iar valoarea lor este de 1.000 lei/persoană. Cursul va fi preponderent practic și se vor folosi aplicații din programul SAGA.

 Ce vei învăța? Întocmirea corectă a documentelor contabile pentru evidența contabilă primară, acțiuni de inventariere a patrimoniului, gestionarea contului, înregistrarea operațiunilor economico-financiare, întocmirea balanței de verificare a situațiilor financiare și abilități de lucru în programele actuale de contabilitate. La final se susține și un examen de verificare a cunoștințelor dobândite.

Pentru calificarea de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, perioada de învățare este din 10 februarie până în 10 martie, iar costul cursurilor de 1.800 lei. Cursul este împărțit în două etape, prima din 10 până în 21 februarie în zilele lucrătoare ale săptămânii între orele 16:30-19:30 pentru pregătire teoretică. A doua etapă are loc între 22 februarie-10 martie, când va avea loc o perioadă practică de realizare a unui portofoliu de muncă. România funcționează după Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR), implementat direct în toate Statele Membre ale Uniunii Europene, din 25 mai 2018. Organizațiile din sectorul public, cât și cele din sectorul privat, sunt obligate să desemneze o persoană ca responsabil de protecția datelor cu caracter personal în activitatea lor.

Ce vei învăța? Pregătire teoretică și practică conform standardelor UE pentru a devenii DPO, noțiuni despre circuitul, procesarea și securitatea datelor, evaluarea riscului fizic și informatic, noțiuni fundamentale în întocmirea politicilor și procedurilor, recuperarea în caz de furt informatic, identificarea elementelor ce trebuie verificate pentru îmbunătățirea continuă, conceptul de actualizare permanentă, dar și cunoștințe în standardele ISO 27001, ISO 27005, ISO 31010 și ISO 29134.

Pentru manager de resurse umane, perioada de calificare are loc între 17 – 28 februarie, de luni până vineri, între orele 17:00-20:00. Cursurile vor fi ținute de Lucica Zirbău, cu funcția de lector. Taxa de participare este de 1000 lei/persoană. CCIAT oferă 20% reducere pentru absolvenții cursului de Inspector / Referent Resurse Umane la CCIAT și pentru persoanele care au absolvit două cursuri la CCIAT în ultimele 6 luni, fără ca aceste reduceri să se poată cumula dacă îndepliniți toate criteriile.

Ce vei învăța? Planificarea strategică, funcții manageriale pentru domeniul HR, structura organizațională, analiza postului, abilități de recrutare și selecție, cultura organizațională, evaluarea performanțelor, metode de integrare a noilor angajați, dezvoltarea competențelor angajaților.

Pentru calificarea de agent imobiliar, perioada de pregătire este din 24 februarie până în 6 martie, de luni până vineri între orele 16:00-20:00. Programul poate fi modificat în funcție de numărul grupelor de participanți. Taxă de participare este de 800 lei/persoană.

Ce vei învăța? Activități de intermediere a actelor juridice cu bunuri imobile, precum și administrarea bunurilor de către persoanele fizice sau juridice, norme ale legislației aplicabile, abilități de documentare pe teren, crearea ofertelor avantajoase, întocmirea de contracte legale între părți ți analiza dosarului de tranzacție. Atestatul dobândit la calificarea de agent imobiliar permite profesarea în orice țară a Uniunii Europene.

Pentru specialist în managementul deșeurilor,cursurile se desfășoară în perioada 17-26 februarie. Există și o sesiune de instruire INTRASTAT  pentru colectarea  informațiilor și producerea statisticilor privind comerțul cu mărfuri între țările Uniunii Europene din 12 februarie, între orele 9.00 – 17.00.

                                                                                               *

Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Timișoara de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa.Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și europeană și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Certificatele vor fi eliberate împreună cu o fișă în care se menționează competențele dobândite. Diplomele se eliberează în termen de maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Informații și înscrieri se pot face direct la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș la camera 105, zilnic între orele 08:00-16:00. Pentru mai multe detalii, organizatorii pun la dispoziție liniile telefonice: 0256-219172, 0256-294922, 0720/444120/1, sau adresele de e-mail: mmuresan@cciat.info, ladriana@cciat.info, dfp@cciat.info. Informații detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.