Călușari, sanie trasă de cai prin zăpadă și alte surprize în decembrie! Turiștii, invitați la o experiență inedită în județul Timiș

Ultima lună din an are o magie aparte, iar ca să ai parte de un decembrie de poveste, nu trebuie neapărat să pleci peste hotare! În Timiș poți avea parte de experiențe superbe, fie că vorbim de un sejur scurt la Dumbrava, lângă Făget, fie de Târgul de Crăciun de la Deta, fie de o călătorie în pitoreasca localitate Margina, ultima înainte de granița cu județul Hunedoara.

La Dumbrava, toamna aceasta s-a deschis o locație de servit masa pentru turiștii care vizitează satele bănățene din estul Timișului. Cei care merg la Șura vor putea să afle mai multe despre tradiția olăritului, păstrată cu sfințenie în regiune, dar vor avea și ocazia să savureze o masă tradițională, cu pâine coaptă în cuptor, cârnați și murături de casă sau prăjituri făcute chiar de familia olarului din localitate.

Dacă vă tentează mai mult tradițiile șvăbești, la Deta, în perioada 7-8 decembrie se va organiza Târgul de Crăciun, la Casa Ferch. Familia austriacă Renner, care deține superba locație, va organiza târgul cu produse realizate de localnici, iar acum se fac demersuri pentru a include Casa Ferch în circuitul turistic, mai ales dacă ținem cont că Deta are și un ștrand cu apă termală.

Asociația pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului din Timiș ”plusează” anul acesta și cu evenimentele din comuna Margina. Pe lângă servirea meselor tradiționale și plimbările cu săniile trase de cai, prin zăpadă, din acest an, la Margina vor dansa și călușarii. Este vorba de ansamblul „Noi, dacii” din Sintești, adus la Margina cu ajutorul învățătorului Ciprian Mert.