Calul de dar, căutat la dinţi în Consiliul Local Caransebeş!

Donația unui teren amplasat în zona Valea Cenchii din Caransebeș face subiectul unor aprinse discuții între consilierii PSD din municipiul Caransebeș și conducerea Primăriei municipiului.

În cadrul ultimelor două ședințe de lucru, aleșii locali au specificat că ei nu se opun dezvoltării, însă nici nu pot vota în necunoștință de cauză. Și cum este nevoie de două treimi din votanți pentru ca un proiect care privește domeniul public să fie aprobat, liberalii au nevoie și de votul unora dintre social-democrați ca să poată fi aprobat proiectul, lucru care nu s-a întâmplat la prima ședință ordinară de lucru din anul 2018.

Dacă social-democrații spuneau că nu se înțelege din documentația pusă la dispoziție despre ce teren este vorba, liberalii au replicat că pesediştii nu știu sau nu vor să citească documentele. În fapt, este vorba despre un teren donat către Primărie de către un om de afaceri, care a lotizat zona pentru a construi case, astfel că terenul donat va putea fi amenajat de către Primărie ca stradă cu acces către casele ce vor fi construite.

1000x200 dacus 02

„Eu știu că acel drum este amenajat deja și nu știu cum Primăria a făcut acest drum. Vreau să avem la mapă pentru ședința următoare contractul încheiat între firma constructoare, procesul-verbal de predare a amplasamentului, ordinul de începere a lucrărilor și procesul-verbal de recepție, iar după ce vedem aceste documente, vom fi de acord cu donația”, a declarat consilierul social-democrat Florin Bogdea.

În replică, primarul Felix Borcean a menționat în plenul ședinței că Primăria nu amenajează niciun drum și că este o confuzie, consilierul Bogdea făcând referire la o altă parcelă.

Consilierii locali din rândul PSD au continuat disputa, spunând că vor să verifice în teren donația familiei Pașcalău. Mai mult, li s-a părut ciudat de ce Primăria primește ca donație un teren de 4331 de m.p. ca să amenajeze acolo o stradă pentru o investiție privată, în zonă urmând a se dezvolta un cartier privat.

publicitate si promovare online banner maxagro