Călin Dobra și Ilie Golubov reprezintă conexiunea de care Remetea Mare are nevoie! Vor asigura continuitatea investițiilor în zonă

Investițiile în zona periurbană au făcut parte din programul președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, din perioada 2017 – 2020. Infrastructura rutieră a beneficiat de o atenție deosebită, iar fluxul de oameni spre și dinspre comuna Remetea Mare a făcut ca această comună periurbană să fie una dintre destinațiile investițiilor făcute de Consiliul Județean Timiș. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra împreună cu primarul comunei, Ilie Golubov au colaborat foarte bine în mandatul 2017 – 2020, totul ca miilor de locuitori ai comunei să le fie asigurate cele mai bune condiții.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș a înțeles importanța acestei zone periurbane iar anul acesta a supus votului consilierilor județeni și l-a și primit pentru proiectul pentru realizare unei centuri a comunei Remetea Mare, un nou drum care să lege Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” cu A1.

”Am făcut toți pașii pentru realizarea documentației, în parteneriat cu ADR Vest, pentru un nou drum județean, care va conecta Aeroportul Internațional «Traian Vuia» Timișoara cu A1. Este practic o nouă descărcare de pe autostradă, o centură a localității Remetea Mare, care odată realizată va rezolva problema traficului intens aici. Noul drum se va lega cu Centura Timișoarei, în sensul giratoriu unde Consiliul Județean Timiș va construi patru benzi și, mai departe, spre Aeroportul Internațional «Traian Vuia». Vom realiza acum, cu bani europeni, Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic, iar în momentul în care se dă startul următorului ciclu de finanțare, vom fi pregătiți să demarăm licitația pentru execuție”, a anunţat Călin Dobra.

Infrastructura rutieră reprezintă doar o parte din investițiile de care zona are nevoie. Ilie Golubov, primarul din Remetea Mare, a sprijinit și s-a implicat în includerea comunei în cel mai mare proiect din fonduri europene din istoria județului. 180 de milioane de euro vor fi investiți în rețeaua de apă și canal din Timiș iar parte din bani, aproximativ 4.5 milioane de euro merg la Remetea Mare.

”Fără colaborarea dintre autoritățile locale și județene nu se poate face nimic. Am fost în mandatul actual, și la primărie, și la Consiliul Județean, oamenii care au înțeles acest lucru. Avem în continuare proiecte utile oamenilor din zonă și sunt convins că împreună le ducem la capăt”, a declarat Ilie Golubov, primarul comunei Remetea Mare.

(E)

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Timiș
Executat de SC NATCOM PRESS SRL
Cod mandatar financiar: 21200019)