Călin Dobra și-a lansat candidatura la Primăria Lugoj în prezența premierului Marcel Ciolacu

calin dobra si a lansat candidatura la primaria lugoj (2)

Lugojul a stagnat în lipsa unui plan administrativ, a afirmat sâmbătă prim-ministrul Marcel Ciolacu. Președintele PSD a a participat la lansarea candidaților în alegerile locale. 

Lugojul este unul din orașele din Timiș în care PSD și PNL sunt competitori în alegerile locale. Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, este candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului.

„Lugojul nu e un oraș înapoiat. Lugojul a stagnat. Lugojul nu s-a dezvoltat. În Lugoj nu a existat o viziune și un plan administrativ. În Lugoj nu s-a avut cu cine să se stea de vorbă. Autoritățile locale sunt baza dezvoltării unei țări, a unei societăți, a unui județ, a unui oraș, a unui municipiu. Neavând cu cine discuta, nici la nivel de consiliu județean, nici la nivelul municipiului, normal că lucrurile nu au mers în direcția corectă. Nu m-am uitat pe sondajele dumneavoastră să văd direcția în care s-a îndreptat Lugojul în ultima perioadă, dar sunt ferm convins că sunteți unul dintre orașele care depășiți Guvernul României, în direcție greșită.”, a declarat Marcel Ciolacu.

marcel ciolacu la lansarea candidaturii lui calin dobra la primaria lugoj

Președintele PSD a lansat și un atac la adresa USR pe care l-a numit „partidul penalilor”: „Au fost mult prea mulți ani de ură. 30 și de ani în care au apărut tot felul de formațiuni politice care spuneau că alții sunt penali, alte instituții trebuie să facă mai mult, se implicau, comentau decizii ale magistraților, iar acum, când USR parcă a devenit partidul penalilor, deodată și DNA, și judecătorii, și procurorii, toți sunt niște dușmani. O spun fără nicio reținere, nu sunt altceva decât niște ipocriți, niște mincinoși care au condus România timp de aproape 8 – 9 luni, au adus un haos către România, au înaintat către Comisia Europeană tot felul de aberații care a trebuit să le renegociem, nu au mărit nicio pensie, nu au mărit niciun salariu minim, nu au făcut absolut nimic. Parcă, dacă îmi aduc bine aminte, nu au făcut niciun kilometru. (…) Oameni buni, aveți cea mai frumoasă echipă, aveți pentru cine să vă uniți și să câștigați alegerile.”

Grindeanu: Concurența dintre Dobra și Simonis în PSD a fost constructivă

Prezent și el la lansarea candidaturii lui Călin Dobra la Primăria Lugoj, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre concurența din partid dintre Călin Dobra și Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, candidatul PSD-PNL la președinția CJ Timiș.

„Alfred Simonis și Călin Dobra au fost doi oameni care au fost alături de mine, indiferent de traseul pe care l-am avut. Mi-au fost loiali. Și am convingerea că vor fi, Călin un foarte bun primar de Lugoj și Freddy un foarte bun președinte de consiliu județean. Să știți că toată această concurență constructivă pe care ei doi au avut-o în acești ani a fost benefică pentru organizația noastră. (…) Ați văzut că am fost prezentat ca mare lider național. Mă cam vor plecat din organizația Timiș colegii, dar eu sunt membru la Timiș și nu o să îmi pierd această calitate de membru PSD Timiș pentru că eu cred că e cea mai importantă, dincolo de funcțiile celelalte care știu pe propria piele cât de trecătoare sunt.”, a declarat Sorin Grindeanu la Lugoj.

Simonis, amintiri cu „prietenul meu Călin”

Alfred Simonis a vorbit despre datoriile pe care PSD le are față de Lugoj, amintind perioada în care Călin Dobra a condus Consiliul Județean Timiș.

calin dobra si a lansat candidatura la primaria lugoj

„Am împreună cu prietenul meu Călin Dobra 23 de ani de când suntem colegi în PSD, cu bune și rele, dar să știți că dacă tragem o concluzie au fost mai multe bune decât rele. În acești ani, am ajuns împreună cu prietenul meu Călin să fim lideri în PSD, în filială. Călin e unul din oamenii respectați în PSD național, de aceea îi are alături de el pe președintele partidului, pe prim-vicepreședintele partidului, primari din zonă. (…) PSD are niște datorii față de municipiul Lugoj. Acesta este adevărul. Trebuie să ne asumăm erorile făcute de unii dintre înaintașii noștri; trebuie să spunem faptul că în perioada în care Călin a fost președintele CJT a făcut multe pentru Timiș, pentru Lugoj, dar cineva căruia i-a fost teamă de Călin să nu crească prea mult, prea repede, a încercat să-i saboteze multe din proiecte. Și dincolo de asumarea acestor erori, trebuie să ne asumăm că vom plăti acele datorii față de Lugoj și că următorii 4 ani vom fi achitați.”, a afirmat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Călin Dobra: Îmi doresc un Lugoj normal

Călin Dobra este membru PSD din anul 2000. În 2016 a fost ales deputat, din postura de consilier județean. A demisionat însă la începutul anului 2017 pentru a rămâne consilier județean. Apoi a fost ales președinte al CJ Timiș, în urma demisiei lui Sorin Grindeanu pentru a fi prim-ministru. În mandatul 2020-2024, Dobra este consilier județean din partea PSD.

„Lugojul este orașul în care m-am născut. Reprezintă comunitatea în care am crescut și m-am format ca om. Îmi doresc să avem un Lugoj normal, în care oamenii să trăiască bine, să fie respectați, auziți. Am hotărât să vin acasă, să pun în slujba lugojenilor mei experiența reală dobândită în cei aproximativ 10 ani de administrație. Mi-am asumat această candidatură pentru că orașul nostru a rămas mult în urmă. Chiar dacă s-au depus multe proiecte, toate sunt pe hârtie. Niciunul nu este pus în practică. Orașul nostru se transformă într-un târg murdar, e lăsat în paragină. Ne-am săturat! Ne-am săturat de amatorism, de lipsă de experiență, de o administrație care ignoră zilnic nevoile cetățenilor, de așa-zișii edili pentru care oamenii au contat doar în campanie, de o primărie transformată în agenție imobiliară.”, a spus Călin Dobra în fața membrilor și simpatizanților de partid.

Dobra a prezentat și câteva proiecte asupra cărora se va apleca cu prioritate dacă va fi ales primar: centura de sud a Lugojului, modernizarea falezei, reabilitarea centrului istoric, construirea unei săli multifuncționale de spectacole și a unui complex sportiv precum și înființarea unui program after school în toate școlile din municipiu.

Lugojul este condus din 2022 de viceprimarul orașului, Bogdan Blidariu, după ce Claudiu Buciu, primarul PNL ales în 2020 al orașului, a fost suspendat din funcție de prefect pentru că avea domiciliul în Germania.

( PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/