Călin Dobra: „Lipsa de implicare la nivelul UNCJR poate avea efecte pe care neinițiații nu le bănuiesc”

Fostul președinte al CJT atrage atenția că pierderea de către Timiș a poziției de vicepreședinte în Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România va avea efecte asupra prestigiului județului. Călin Dobra spune că această poziție a fost ratată de județ din lipsă de interes. 

Județul Timiș nu mai este reprezentat în Consiliul Director al UNCJR, fiind doar membru, la fel ca celelalte județe din țară. Președintele UNCJR este Adrian Ioan Veștea, șeful CJ Brașov. În Consiliul Director al UNCJR, prim-vicepreședinți sunt reprezentanții județelor Bistrița-Năsăud și Mureș. Vicepreședinte pe Regiunea de Vest este Iustin Cionca de la CJ Arad.

„CJ Timiș a pierdut poziția de vicepreședinte într-una dintre cele mai importante organizații din țară. Constat, cu regret, că județul Timiș a pierdut funcția de vicepreședinte din cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, pe care am deținut-o pe parcursul mandatului de președinte al CJ Timiș. Pe lângă prestigiul pierdut – dar de care județul Timiș ar trebui să se bucure fiind unul dintre motoarele economice ale țării – lipsa de implicare la nivelul UNCJR poate avea efecte pe care neinițiații nu le bănuiesc astăzi. Uniunea a demarat multe proiecte care privesc administrația locală. Este, de asemenea, și un for de dezbatere și consultare, iar lipsa de la masa deciziilor, înseamnă să respecți hotărârile altora fără ca vocea ta să fie auzită. UNCJR a stat la baza multor reglementări privind salarizarea funcționarilor publici, descentralizarea sau stabilirea unor proiecte majore pe care Guvernul ar trebui să le aibă în vedere.”, a declarat Călin Dobra, în prezent consilier județean din partea PSD.

Potrivit lui, cel mai important proiect introdus prin UNCJR a fost formarea ADR V Vest ca autoritate de management.

UNCJR este o organizație neguvernamentală care reunește pe baza liberului consimţământ, consiliile judeţene din România, ca autorități ale administrației publice locale.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/