Călin Dobra, despre situația creată la Lugoj în urma demiterii primarului: „Este debandadă totală”

calin dobra

Președintele PSD Lugoj, Călin Dobra, avertizează că administrația lugojeană este dezorganizată, ca urmare a incertitudinii generată de demiterea primarului Claudiu Buciu. Joi va fi un nou termen în procesul deschis de liberal după ce prefectul l-a destituit din funcție. 

„La Lugoj este o debandadă totală. Spun acest lucru și îmi asum. Chiar în ultima ședință de consiliu, toate acele hotărâri de desființare a instituțiilor de cultură, cei care le-au propus au venit acum cu revocarea acelor hotărâri. Oamenii implicați în aceste modificări de organigramă, vă dați seama că nu mai au nicio tragere să lucreze pentru ceea ce au fost angajați pentru că ei nu mai știu, mâine mai au job, nu mai au job. Odată sunt dați afară, odată sunt reangajați, iar aceste modificări în cadrul organigramei nu duc la nimic bun. Suntem la jumătatea mandatului și nu se întâmplă nimic, doar schimbăm instituții, le desființăm, le reînființăm, facem a treia organigramă… se pregătește o nouă organigramă la Lugoj, ceea ce deja este o mare problemă.”, a declarat Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Au schimbat modificarea! Consiliul Local Lugoj și-a revocat hotărârile privind desființarea mai multor servicii publice și instituții de cultură

Social-democratul are o poziție critică și vizavi de faptul că primarul demis al Lugojului este acum consilier personal al celui care a preluat atribuțiile edilului local.

„Problema cea mai mare este dată de fostul primar pentru că este un primar demis care se agață foarte mult de scaunul de primar și nu înțelege că a greșit și trebuie să plătească, să se retragă. A rămas consilier personal, conduce toate ostilitățile în cadrul primăriei. Pentru mine este o mare surpriză că actualul primar interimar permite acest lucru, pentru că până la urmă semnează tot ceea decide consilierul lui personal. E o chestie foarte hazlie, dar și dramatică în același timp, tu ca și consilier personal decizi, iar tu ca primar interimar semnezi și nu ai nimic de spus. Este o debandadă și sper cât mai repede să se clarifice. Instanța a și dat în prima înfățișare o anumită sentință, așteptăm sentințele finale și vom vedea ce se întâmplă mai departe.”, a mai spus Dobra.

Joi va avea loc un nou termen în procesul în care Claudiu Buciu solicită instanței anularea ordinului dat de prefectul Mihai Ritivoiu, ordin prin care i-a încetat mandatul, din cauză că și-a schimbat domiciliul. La ultimul termen, cel din 14 septembrie, avocatul lui Buciu a depus o cerere de recuzare a judecătoarei, pe motiv că nu a acceptat nicio probă anexată la dosar. Ulterior, cererea a fost retrasă de avocat.