Călin Dobra: „Autoritățile locale, în frunte cu DSP Timiș, au scăpat situația de sub orice control!”

stiri de la Lugoj cu Calin Dobra

În județul Timiș au fost înregistrate, în total, 1.291 de cazuri COVID-19, iar în evidența DSP există 10 focare active. Din 1 august, pe lângă purtarea măștilor în aer liber, este obligatorie închiderea teraselor la ora 23.00. Decizia l-a nemulțumit pe vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Călin Dobra, care spune că reprezentanții din domeniul HORECA au fost luați prin surprindere. Mai mult, laboratoarele de tesare din județ nu fac față solicitărilor și nu au reactivi, susține Dobra. 

Potrivit Articolului 4 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, „se interzice funcționarea operatorilor economici, (spații destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, și altele asemenea) în intervalul orar 23.00 – 6.00.”  În urmă cu câteva zile, Raed Arafat a declarat că decizia de ia la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu aprobarea Comitetului Național. Călin Dobra este nemulțumit de cum a fost gestionată situația și spune că DSP a scăpat situația de sub control, operatorii economici nu au fost consultați, iar laboratoarele de testare din Timiș nu fac față solicitărilor și nu au kituri.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Masca, obligatorie şi în spaţii deschise în județul Timiș! De astăzi!

„Guvernul PNL și autoritățile locale liberale în frunte cu Direcția de Sănătate Publică Timiș au scăpat situația de sub orice control și vor să își șteargă urmele cu nerușinare, prin măsurile care încalcă drepturile cetățenilor. Restricționarea programului celor din domeniul Horeca, fără o consultare prealabilă cu cei direct afectați, este doar acoperirea pentru ca populația să nu afle de dezastru pe care l-au provocat. Ca vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am aflat abia astăzi că laboratoarele care fac teste în județ nu fac față, iar substanțele necesare, reactivii, lipsesc. Este halucinant ca până acum să nu știm acest lucru, ca să putem lua măsurile necesare și să alocăm, măcar de la nivel județean, fondurile necesare. Ni s-au ascuns tuturor informații vitale, care pun în pericol sănătatea populației, iar restricțiile care se impun acum sunt doar praf în ochii oamenilor. În ochii noștri, ai tuturor”, a scris președintele CJT pe Facebook.

În județul Timiș sunt nouă astfel de laboratoare, dar încă nu a fost comunicat dacă cel de la Spitalul CF Timișoara a primit autorizația DSP necesară pentru funcționare.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/