Calea Șagului din Timișoara, transformată radical. Magistrala Verde intră în proiectare

magistrala sagului2

Primăria Timișoara anunță că s-a încheiat licitația pentru proiectarea Magistralei Verzi – Calea Șagului, câștigătorul fiind desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț. Valoarea contractului se ridică la aproape 1,2 milioane lei, iar proiectarea ar trebui finalizată în zece luni.

Primăria Timișoara a reușit să finalizeze cu succes o licitație publică importantă. Este vorba de licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a Magistralei Verzi – Calea Șagului. Potrivit reprezentanților instituției, câștigătoare a fost desemnată firma F.I.P. Consulting.

Primăria Timișoara are în plan să regândească culoarul multimodal care se întinde de la Piața Sinaia până la mall-ul din Calea Șagului. În total, trei kilometri de drum, trotuare și piste de bicicletă vor fi reabilitate.

Calea Șagului e una dintre cele mai circulate și aglomerate artere din Timișoara, supraîncărcată de mașini. Magistrala Verde va prioritiza transportul în comun și va introduce culoare pietonale și velo pentru a crește calitatea alternativelor de deplasare. Vrem ca timișorenii să poată alege aceste alternative în locul mașinii personale, pe distanțe scurte de 3-4 km”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

magistrala sagului1

Potrivit Primăriei Timișoara, amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii), iar zonele pietonale vor încuraja activitățile sociale, comerciale și de recreere. De asemenea, proiectul va pune în valoare zona istorică pe care o traversează, bogată în clădiri de patrimoniu valoroase.

În total, trei segmente vor fi amenajate: Bulevardul 16 Decembrie 1989, de la Piața Küttl până în Piața Iuliu Maniu; Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Calea Șagului, de la Piața Iuliu Maniu până la intersecția cu Bulevardul Liviu Rebreanu; Calea Șagului, de la Bulevardul Liviu Rebreanu până la Shopping City.

Câștigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț, iar componenta de preț a avut o pondere de 40%”, au transmis reprezentanții instituției.

Contractul pentru serviciile de proiectare, plus asistență tehnică din partea proiectantului are o valoare de 986.990 lei, fără TVA. Durata necesară proiectării este estimată la zece luni, iar asistența tehnică se va întinde pe o perioadă de 36 de luni, necesară pentru execuție.