RETIM avertizează: Timișenii care nu colectează corect deșeurile, șanse să rămână cu pubela neridicată

reguli colectare1

Locuitorii din județul Timiș care nu colectează corect deșeurile, fiind atenționați în acest sens, au mari șanse să rămână cu pubela plină cu gunoaie neridicată. RETIM vine cu sfaturi utile privind obligațiile pe care abonații le au în ceea ce privește colectarea selectivă.

RETIM a oferit noi detalii privind modul de colectare corect al gunoaielor din județul Timiș. Astfel, aflăm de la operatorul de salubritate că abonații săi se pot trezi cu o etichetă galbenă pe pubelă, în cazul în care deșeurile nu sunt colectate selectiv. Dacă atenționarea nu este luată în seamă, se poate ajunge la refuzul ridicării pubelei pline cu deșeuri.

Ce se întâmplă dacă nu respect obligațiile legale? Pentru o perioada veți fi doar atenționați. Dacă găsiți o etichetă galbenă lipită pe recipient, vă rugăm să o citiți și veți înțelege unde nu ați procedat corect. În această etapă angajații RETIM vor colecta deșeurile. După o perioadă, vom fi nevoiți să refuzăm colectarea recipientului în care se regăsesc alte deșeuri decât ar trebui. Veți găsi o etichetă roșie lipită pe recipientul unde va fi prezentat motivul necolectării. În acest caz, vă rugăm ca până la viitoarea colectare să sortați corect deșeurile informându-vă mai bine în ceea ce privește regulile de colectare separată”, a transmis RETIM.

Mai mult, operatorul de salubritate avertizează asupra faptului că autoritățile locale vor efectua controale și pot aplica amenzi conform legislației în vigoare, fiind sancționată necolectarea separată a deșeurilor.

Ghidul de colectare al deșeurilor pentru județul Timiș poate fi accesat AICI!