Calea Buziașului din Timișoara va fi lărgită în etape la patru și șase benzi. Valoarea investiției se ridică la 30 de milioane de lei

Una dintre cele mai aglomerate străzi din Timișoara urmează să fie lărgită la patru și șase benzi în viitorul apropiat, cu bani din bugetul local al primăriei. Valoarea investiției se ridică la 30 de milioane de lei, iar lucrările vor fi realizate în etape.

Consiliul Local Timișoara a aprobat în ultimul plen un proiect de hotărâre care prevede execuția în etape a lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Modernizare și extindere Calea Buziașului”. Proiectul a fost inclus în programul de dezvoltare aferent acestui an al Primăriei Timișoara.

Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv a fost aprobat în anul 2019, valoarea investiției fiind estimată la 30 de milioane lei, cu TVA inclus, sursa de finanțare provenind în totalitate de la bugetul local.

Potrivit documentelor care însoțesc proiectul de hotărâre, lucrările se vor desfășura în două etape. Astfel, în prima dintre etape „se vor executa lucrări de extindere a carosabilului pe tronsonul de drum cuprins între strada Magnoliei și limita administrativă a municipiului, la 4 benzi de circulaţie (câte 2 benzi pe sens, aproximativ 387 m), respectiv asigurarea continuității pistelor de biciclete și a trotuarelor de la sensul giratoriu până la limita administrativă a municipiului”.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

În ceea ce privește a doua etapă, „se va executa extinderea carosabilului la 6 benzi de circulaţie (câte 3 benzi pe sens) de la intersecţia Căii Buziaşului cu strada Matei Milo până la limita administrativă a municipiului, amenajarea zonei verzi de delimitare a sensurilor de mers, a locurile de parcare şi accesele la proprietăţi”.

Prima etapă ar trebui finalizată în opt luni de la începerea lucrărilor, iar etapa a doua, în 16 luni.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/