Cale extraordinară de atac! Buciu contestă din nou demiterea din funcția de primar

buciu alegeri

Judecătorii Tribunalului Timiș au pe masă o nouă solicitarea a fostului primar pentru anularea ordinului dat de prefectul Mihai Ritivoiu, prin care Claudiu Buciu a fost demis din funcție.

Avocații fostului primar au folosit o cale extraordinară de atac și au deschis un nou proces pentru o „acţiune în constatare revizuire privind DOS 3201/30/2022”. Prima înfățișare a fost stabilită pentru marți, 7 februarie, în acest an.

„Este o cale extraordinară de atac prin care solicităm anularea hotărârii prin care a fost menținută valabilitatea ordinului dat de prefect”, a declarat Claudiu Buciu, pentru lugojeanul.ro.

gif card de energie dacus 1000x100

Claudiu Buciu a pierdut ambele procese care s-au judecat după ce a fost demis prin ordinul prefectului, pentru că și-a schimbat domiciliul în timpul mandatului, respectiv cel privind suspendarea, și cel pentru anularea ordinului.

În situația în care ar câștiga noul proces, Claudiu Buciu poate să revină pe funcția de primar de la Lugoj. Noul proces deschis blochează pe moment posibilitatea organizării alegerilor parţiale în municipiul de pe Timiş, unde Claudiu Buciu a anunțat deja că va candida, fie din partea PNL, fie independent.