Statistica neagră de pe cel mai periculos drum din Banat. Peste 20 de persoane au murit pe DN6

accident dn6
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Drumul național 6 rămâne cel mai periculos din Banat. În Timiș și în Caraș-Severin, anul trecut, au avut loc peste 100 de accidente grave pe această șosea. Din păcate, mai bine de 20 de persoane au murit.

DN6 traversează județul Timiș pe o lungime de 162 de kilometri. Potrivit datelor Poliției, în 2022, aici au avut loc 48 de accidente grave, soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a altor 11.

Cele mai multe accidente au fost provocate de șoferi care nu au păstrat distanța regulamentară în mers, nu au acordat prioritate altor mașini, au depășit neregulamentar sau au mers cu viteză prea mare.

Au fost și 4 accidente provocate de pietoni care au circulat pe șosea și tot atâtea de bicicliștii care nu au respectat legislația rutieră.

„În cursul anului 2022, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere produse pe DN6, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în colaborare cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, au desfăşurat acţiuni cu efective mărite, care au vizat organizarea de filtre rutiere pe întreg tronsonul de drum naţional care traversează cele trei judeţe”, sunt măsurile luate, anul trecut, de autorități.

Accidentele din Caraș-Severin, situație deosebit de gravă

promovare banner maxagro Muzeul TM

În județul Caraș-Severin, statistica neagră a accidentelor de pe DN6 este mult mai gravă. Aici au murit, anul trecut, 20 de persoane și au fost aproape 80 de accidente grave.

„Comparativ cu situația înregistrată în 2021, numărul total al accidentelor rutiere înregistrate pe DN 6, în județul Caraș-Severin, în 2022, a crescut cu 25%, fiind înregistrate 79 de accidente rutiere. 36 dintre acestea au fost accidente grave, în urma cărora 20 de persoane au decedat, 34 au fost rănite grav și 83 rănite ușor. Accidentele rutiere cu victime înregistrate pe DN 6 reprezintă 23% din numărul total de accidente rutiere cu victime înregistrate în județ”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

accident dn6 cs

Și infrastructura rutieră are un rol important în diminuarea numărului de accidente. Nu există o autostradă ca alternativă la DN6. O soluție ar fi construirea drumului expres Lugoj – Filiași, însă va mai dura ani buni până când se vor finaliza lucrările. Până atunci, conduceți prudent!

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/