Caius Isac nu-și vede lungul nasului!

O solicitare ajunsă pe adresa redacției ridică un semn mare de întrebare în ceea ce privește modul în care sunt gestionați banii statului de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă. Unul dintre agenții economici reșițeni a rămas cu buza umflată în fața bugetului epuizat al AJOFM.

Conform legislației, orice angajator care încadrează în muncă, pe o perioadă nedeterminată, șomeri cu vârsta de peste 45 de ani vor primi, pentru fiecare persoană angajată, o sumă de bani, cu obligația de a menține raportul de muncă cel puțin 18 luni.

În condițiile în care Reșița nu se bucură de foarte mulți angajatori cu locuri de muncă vacante sau dispuși să încheie contracte cu șomeri aflați în categoria de vârstă prevăzută de lege, este suspect modul în care, la doar șase luni din acest an, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a adus la zero deja fondurile dispuse pentru stimularea oamenilor de afaceri de a le da o șansă șomerilor. Suspiciunile prezentate de patronii din Reșița nu pot fi epuizate din cauză că ușile instituției publice sunt închise.

În loc să explice care este problema legată de aceste fonduri, șeful AJOFM, Caius Isac, uită că este numit pe o funcție publică și devine agresiv verbal. Deși inițial și-a manifestat disponibilitatea de a oferi detalii despre subiect, ulterior s-a răzgândit, solicitând programări prin intermediul secretariatului.

Pierde vremea pe zeci de milioane

Potrivit declarației sale de avere, postată pe site-ul instituției, salariul lunar al marelui director este de 3.100 de lei. Funcția pe care o deține însă îi cere ca în contul banilor publici pe care îi primește să stea la dispoziția cetățenilor nu doar din bun simț, ci pentru că așa spune și Legea 544, privind liberul acces la informațiile publice.

Reamintim că „performanțele” directorașului au fost luate în discuție chiar și pe plan politic întrucât, în trecut, partidele politice urmau să îl schimbe din funcție, dar Caius Isac a fentat plecarea sa de la conducerea instituției printr-un concediu medical, perioadă în care n-a mai trecut pragul AJOFM.

Importanța pe care și-o acordă șeful care gestionează șomajul cărășenilor este sesizată zilnic și de angajații agenției, care spun că odată ce acesta a ocupat scaunul de director nu-i mai ajung la nas, chiar și pentru o simplă discuție legată de activitatea pe care ar trebui să o deruleze în folosul cetățeanului.

Rămâi cu Express de Banat! Reporterii încearcă, totuși, să obțină accesul la modul în care s-au cheltuit banii pentru angajatori!

tmc 640

Comments

  1. Sentință aberantă la Tribunalul Caraș-Severin! Judecătoarele aldea și beg le-au tăiat colții câinilor de pază ai democrației de la Express de Banat! – Stiri Non Stop says:

    […] Totul a plecat de la Caius Isac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin, care, după ce s-a răstit nervos la una din jurnalistele Express de Banat și i-a închis telefonul în nas, deranjat fiind că o ziaristă își permite să-l sune în timpul orelor de program și să-i solicite informații publice de interes general despre acordarea unor facilități fiscale angajatorilor, s-a simțit ofensat de articolul „Caius Isac nu-și vede lungul nasului!”(https://expressdebanat.ro/caius-isac-nu-si-vede-lungul-nasului-angajatorii-au-ramas-cu-buza-umflata-si-isi-cer-banii-de-la-stat/), în care era adus la cunoștința opiniei publice comportamentul său de director plătit din bani publici. A solicitat o întrevedere cu redactorul-șef, care a avut loc, precum și un drept la replică, pe care Express de Banat i l-a publicat. Nu a fost însă mulțumit și, câteva luni mai târziu, a formulat o acțiune în instanță în răspundere delictuală. Pentru că, probabil, după o discuție cu procuroarea Otilia Micloșină, în preajma căreia e văzut destul de des, s-a gândit mai bine și a constatat că, totuși, i-ar fi fost „încălcat dreptul la onoare, demnitate, reputație și imagine prin permiterea publicării unui articol care conținea afirmații denigratoare, defăimătoare, ironice, batjocoritoare și mincinoase la adresa sa”. […]