Câinii vagabonzi din Răcăşdia rămân ai nimănui

Primarul comunei cărășene, Mirco Ilie Lechici, pare depășit de situație în problematica răspândirii câinilor străzii, un fenomen fără de sfârșit la Răcășdia, în condițiile în care cetățenii continuă să hrănească patrupedele pe domeniul public.

Dincolo de anumite impedimente de care s-a lovit în cadrul anilor de mandat, edilul din Răcășdia a explicat că cea mai mare luptă pe care o duce la momentul actual este cea legată de câinii fără stăpân, prezența lor pe stradă creând atât un disconfort localnicilor, cât mai ales administrației publice locale, aici ajungând nenumăratele reclamații din partea oamenilor cu privire la acest subiect.

„Referitor la problematica maidanezilor sunt anumite persoane care nu respectă poziția lor în societate. Oamenii continuă să hrănească animalele pe unde apucă. Eu cred că le este milă de ele, dar făcând asta creează disconfort celorlalți. Chiar, zilele trecute, am primit o reclamație de la un cetățean. Se pare că în zona industrială a comunei, societățile comerciale care au câini, probabil, pe timpul nopții, i-au lăsat liberi, iar lăsați liberi, câinii fac tot felul de probleme. Nu știu…”, a declarat, răpus de gânduri, Lechici.

În ciuda faptului că adăpostul de câini din Oravița se află la doar câțiva kilometri distanță de Răcășdia, primarul liberal a explicat că nici această variantă nu este una viabilă, locurile de cazare ale adăpostului fiind aproape în totalitate ocupate: „Adăpostul de la Oravița este plin, cu toate că am mai dus câini acolo, i-am anunțat pe oameni când au avut loc campaniile de sterilizare etc. În procent de 50%, pentru această situație, vinovați suntem noi. De ce? Datorită faptului că nu încetăm să hrănim câinii pe domeniul public, pentru că îi lăsăm să se-nmulțească, neprezentându-ne, de cele mai multe ori, la campaniile de sterilizare, campanii care sunt gratuite.”, a punctat Mirco Ilie Lechici pentru expressdebanat.ro.

Șeful administrației publice locale cărășene a mai dat de înțeles că ar fi dispus să sprijine financiar adăpostul de câini din Oravița, dacă acesta și-ar mări locurile de cazare, doar să rezolve odată această problemă, practică la care ar putea recurge și alte UAT-uri aflate în această situație: „Un adăpost mare, la Oravița, ar fi ideal. Să ne punem de acord toate UAT-urile să cofinanțăm. Eu aș fi dispus. Cu ceva timp în urmă, într-un dialog telefonic cu prefectul județului Caraș-Severin, am avut următoarea pornire și i-am spus: prefer să dau 500 de lei pentru fiecare câine dacă acum vine cineva și-mi ia 30 de câini. Însă se pare că nu așa trebuie procedat. Prin urmare, situația rămâne complicată”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/