Piața de vechituri – închisă! Zgomotul și gunoiul comercianților pun lacătul pe târgul de pe Oloșagului

Administrația municipiului Lugoj a decis să dea curs sesizărilor primite de la locuitorii de pe strada Oloșagului și de la cei din zona Pieței Obor și să închidă temporar târgul de vechituri.

Conform unui comunicat de presă, „Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că activitatea în Piața Obor din municipiul Lugoj se suspendă începând de marți, 22 iunie. Această măsura a fost luată ca urmare a multiplelor plângeri ale locuitorilor din zonă, referitoare la deșeurile abandonate la întâmplare de către comercianți sau cumpărători și la tulburarea liniștii publice pe timpul nopții anterioare zilei de funcționare a pieței”.

Șefii administrației lugojene mai spun însă că măsura este una temporară, municipalitatea urmând să întocmească un regulament de organizare și funcționare a târgului Obor, care să prevină aceste situații, iar nerespectarea acestuia să poată fi sancționată eficient.

leader board 728 x 90 px

Decizia Primăriei Lugoj a fost salutată de cei din zona târgului, însă a nemulțumit o parte a lugojenilor, care reclamă ineficiența Poliției Locale sau faptul că nu se pot găsi soluții pentru curățarea rapidă a zonei, imediat după ce are loc târgul, în fiecare zi de marți a săptămânii.