Câinii fără stăpân din Moldova Nouă, îngrijiţi de specialişti

Munca depusă pentru diminuarea fenomenului de abandonare a câinilor începe să devină vizibilă în orașul de la malul Dunării. Aflat în curs de finalizare și autorizare, adăpostul destinat patrupedelor abandonate va fi gestionat în curând de oameni specializați în nevoile animalelor, transmite primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Ideea unui adăpost de câini pe raza UAT-ului de la malul Dunării a reușit să cunoască materializarea. Actualmente, în zona Văradului sunt adăpostite și îngrijite în jur de 100 de animale, proiectul fiind gândit să găzduiască până la 200 de câini abandonați din diferite motive. Un lucru benefic pentru patrupedele care au scăpat de tratamentele înfiorătoare ale străzii se referă la faptul că în scurt timp adăpostul va fi gestionat de către un ONG.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Noi suntem în curs de finalizare și autorizare a adăpostului de câini. Vom scoate la licitație serviciul public local pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Am ales să colaborăm cu ONG-iști deoarece credem că ei se vor ocupa mult mai bine decât noi cunoscând tot parcursul câinelui fără stăpân, iar împreună cu ei, pe lângă gestionarea acestui adăpost, vom încerca să creăm un mediu în comunitate, acela de a înțelege că animalele fără stăpân ar trebui să nu mai apară și să informăm oamenii ce e de făcut ca astfel de situații să nu se repete. Nouă ne-ar fi fost greu să inițiem apariția unui serviciu intern și ulterior să putem să avem angajați care să înțeleagă nevoile și funcționarea unui adăpost de câini. Dacă nu va funcționa cu un ONG, atunci poate vom găsi o altă soluție, însă în acest moment cred că este cea mai corectă variantă”, a explicat edilul Torma pentru expressdebanat.ro.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/