S-a dat starul proiectului de 180 de milioane de euro pentru alimentarea cu apă şi canalizare în tot judeţul Timiş!

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a semnat astăzi autorizaţia de construire pentru cel mai mare proiect pe fonduri europene destinat judeţului. Proiectul, în valoare de 180 de milioane de euro, este pentru alimentarea cu apă şi canalizare în tot judeţul. Acesta este gestionat de operatorul regional Aquatim, împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal a judeţului Timiş.

Proiectul se adresează Timişoarei, care este beneficiar pe 40 de străzi, celor opt oraşe din judeţul Timiş, dar și pentru 39 de comune. „Proiectul este pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiş, ceea ce presupune extinderea de reţele, înfiinţarea de reţele noi de apă şi canalizare sau modernizarea reţelelor existente”, a precizat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Printre beneficiarii direcţi ai acestui proiect se află şi comuna Şag. Aici a fost semnat contractul pentru execuţia reţelei de apă şi canalizare în localitate. Proiectul este în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro.

„Este un moment important pentru comunitatea noastră. Un vis devenit realitate astăzi. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş semnăm autorizaţia de construcţie. Promit că în maximum două-trei săptămâni vom avea şi utilajele în comuna noastră şi vom începe efectiv execuţia. Durata lucrării este de 24 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6,5 milioane de euro. Introducerea reţelei de canalizare se va face pe 31 de străzi, ceea ce înseamnă aproximativ 19 km, iar extinderea reţelei de apă pe 7 străzi, aproximativ 4,2 km”, a completat Flavius-Alin Roşu, primarul comunei Şag.