Câinii comunitari, în atenția administrației locale din Oțelu Roșu

adapost caini otelu rosu

Pentru că adăpostul pentru câinii fără stăpân din orașul de pe Valea Bistrei începe să devină neîncăpător, conducerea administrației locale a decis să ia măsuri și să extinde suprafața actualului padoc din cartierul Gai.

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, și viceprimarul Grigore Goja au făcut, zilele trecute, o vizită la adăpostul destinat câinilor fără stăpân din oraș, unde sunt îngrijiți în prezent 150 de patrupede. Cum numărul acestora crește de la o zi la alta, cei doi reprezentanți ai Primăriei au convenit că padocul trebuie extins numaidecât.

„În prima ședință din această lună, cu siguranță, vom avea un punct pe ordinea de zi și vizavi de alocarea sumei necesare pentru extinderea padocului. Deocamdată facem calcule și vedem care va fi suma necesară pentru această investiție, pentru că vom avea nevoie de o construcție nouă cu platformă betonată cu rigolă, vorbim de cuști și țarcuri noi, pentru că nu putem pune câinii de talie mică cu cei mari sau pe cei de talie mare cu cei de talie medie.”, a explicat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul a mai precizat că numărul câinilor fără stăpân a început să crească simțitor în ultima perioadă, o bănuială fiind aceea că patrupedele sunt lăsate la marginea orașului de persoane necunoscute.

Noi la Oțelu Roșu am avut până acum cel puțin trei campanii mari pentru microciparea câinilor maidanezi, și apar mulți noi care sunt fără cipuri, iar noi știm că nu sunt ai noștri. Cu siguranță cineva îi aduce. Nu am identificat încă cine, dar avem mesaje și din partea cetățenilor că sunt aduși câini noaptea cu microbuzele de persoane cunoscute și lăsați la intrările din oraș sau pe câmp.”, a conchis Mălăiescu.