Câinii care salvează vieți primesc ajutor din Gorj! În Caraș-Severin se caută forme legale!

Președintele Asociației CAINII S.A.R. „GUGULANIA” Caransebeș, Cristian Carol Brecica, voluntar Salvamont Caraș-Severin, va participa în zilele următoare la Congresul Anual al Salvatorilor din Norvegia. La invitația partenerilor norvegieni, Brecica îl va deplasa pe Vreni, câine de intervenție la avalanșă Salvamont România și pe Hann și Hektor, câini în pregătire pentru căutare și salvare.

„Alături de noi va veni și Carlos Tascău cu Recco, de la Salvamont Gorj, echipaj care se pregătește cu noi în vederea susținerii examenului iarna aceasta, de Unitate Canină de Intervenție la Avalanșă Salvamont România. În cadrul acestui eveniment unic pentru România, din cadrul structurilor de salvare cu câini, vom prezenta modul nostru de abordare în formarea atașamentului și motivării câinilor de serviciu, construirea contactului corect între câinele de serviciu și conductor, respectiv simulări de căutare-salvare pe suprafață în domeniul alpin-montan”, ne-a declarat Cristian Brecica

La acest exercițiu, la care va participa cu Vreni și Hann, invitația a fost făcută asociației caransebeșene încă din primăvară, la Villandro, Italia.

„Ne-am cunoscut în primăvara acestui an și ne-am reîntâlnit în Bulgaria zilele trecute în cadrul Congresului ICAR, Borovets 2016. Plecăm în Norvegia cu sprijinul domnului Sabin Cornoiu, Salvamont Gorj. Și asta pentru că nimeni din zona de vest nu ne-a arătat niciun interes în munca pe care o desfășurăm, fără foloase materiale, în acest domeniu al câinilor utilitari”, ne-a declarat Cristian Brecica, președintele asociației CAINII S.A.R. „GUGULANIA”.

După articolul publicat de Express de Banat în urmă cu câteva zile pe aceeași temă, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a reacționat în spațiul virtual: „Cunosc activitatea și preocupările domnului Cristian Brecica, cu care am fost în contact și anterior deplasării efectuate în Bulgaria unde a participat la Congresul Internațional de salvare montană CISA-IKAR. Căutăm forma legală prin care să putem să-l sprijinim în activitățile sale viitoare, dânsul fiind și voluntar Salvamont Caraș-Severin”.

CITEȘTE ȘI:

Dezastrele montane și urbane îi lasă indiferenți pe români! Câinii de avalanșă, apreciați doar în străinătate! [FOTO]