Câinii care nu sunt de rasă, dar au stăpân, pot fi sterilizați gratuit. Primăria Timișoara va subvenționa procedura

pui caini
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Cu scopul scăderii numărului câinilor de pe străzile Timișoarei, consiliul local și-a dat acordul cu privire la sterilizarea gratuită a câinilor care nu sunt de rasă, dar au stăpân. Urmează concesionarea acestor servicii către medicii veterinari, fiind estimat ca primele sterilizări să fie realizate cel mai devreme în luna noiembrie.

Consiliul Local Timișoara și-a dat acordul, în ședința din această săptămână, cu privire la sterilizarea gratuită a câinilor care nu sunt de rasă și au stăpân. Mai precis, vor beneficia de astfel de servicii timișorenii cu venituri medii sau mici. Totul cu scopul de a preveni abandonul puilor pe domeniul public al orașului.

Pentru ca procedura să fie pusă în aplicare, mai este nevoie de un pas. Așadar, Primăria Timișoara trebuie să concesioneze serviciile veterinare necesare, printr-o licitație.

După ce vor fi concesionate serviciile, cel mai devreme în noiembrie, cetățenii care au venitul brut sub media națională vor putea apela la ele. Prin sterilizare vor putea fi evitate alte costuri pentru gestionarea populației de câini fără stăpân, în mod particular privind prinderea și îngrijirea puilor abandonați. O parte semnificativă din câini sunt abandonați ca pui”, a informat Primăria Timișoara.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Deţinătorii de câini de rasă comună sau metişi care doresc să beneficieze de subvenţionarea sterilizării câinilor pe care îi deţin vor putea depune o solicitare în acest sens la Primăria Timișoara.

Instituția a alocat o sumă de aproape 320.000 lei, cu TVA inclus, pentru realizarea de sterilizări gratuite în următorii doi ani.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/