Răspunsul lui Dominic Fritz pentru părinții copiilor din Timișoara care nu au prins loc la creșă

Dominic Fritz a fost invitat să spună ce ar face dacă s-ar regăsi între cei aproape 500 de părinți din Timișoara ai căror copii nu au prins un loc în creșele de stat din oraș. Fritz a ales să dea un răspuns din calitatea oficială pe care o ocupă, aceea de primar al Timișoarei. 

„În primul rând, fac ceea ce fac, adică construiesc creșe noi. Chiar vineri am semnat un contract de finanțare prin PNRR pentru o creșă nouă, o creșă mare. Avem încă 3 alte proiecte de creșe în lucru și vom crea prin asta, în următorii doi ani, peste 200 de locuri noi. E clar că asta nu ajunge, de asta suntem în continuare de terenuri unde putem să construim creșe noi.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul local a admis însă faptul că, în viitor, Timișoara va fi atractivă și dacă aici se vor găsi soluții pentru tinerele familii.

„Ne bucură faptul că Timișoara e în continuare dinamică și că se mută foarte mulți tineri care aici vor să lucreze și apoi au nevoie și de soluții pentru copiii lor. E absolut clar că doar un oraș care reușește pe termen lung să pună la dispoziție soluții prin care părinții pot să lucreze, soluții pentru copii, soluții de calitate, doar acest oraș va fi atrăgător în viitor. Deci momentan construim 4 creșe și nu vor fi ultimele pe care le construim.”, a conchis Fritz.

Potrivit datelor IȘJ Timiș, anul acesta, pe cele aproximativ 250 de locuri disponibile pentru înscriere la creșele din Timișoara au fost depuse aproape 730 de cereri. Altfel spus, pentru peste 470 de copii nu s-a găsit niciun loc disponibil în aceste instituții, la stat.

CITEȘTE ȘI: Criză acută de locuri în creșele de stat din Timișoara. Sute de copii mici au rămas pe dinafară