Cadou de final de an: 13 ambulanțe noi și trei autosanitare SMURD au venit în județul Timiș

După Crăciun, medicii și timișenii cu probleme de sănătate pot sta mai liniștiți. În județ au sosit 13 ambulanțe noi, pentru cazurile de urgențe, dar și trei autosanitare SMURD de tip B1 sau B2, iar toate vor intra în exploatare de săptămâna aceasta.


Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Cele 13 ambulanțe sunt cumpărate de Guvernul României, printr-un program pe fonduri europene. „Vești excelente pentru toți timișenii au venit acum, în finalul anului. Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a fost dotat cu 13 ambulanțe de intervenție noi, de tip B1 și B2, care vor intra în exploatare chiar de săptămâna aceasta. Noile autospeciale vor asigura o intervenție mai rapidă, iar în medicina de urgență timpul este un factor esențial”, a anunțat liderul județului pe contul său oficial de Facebook.

În ceea ce privește autosanitarele SMURD, acestea vor ajunge la Lugoj, Sânnicolau Mare și Giroc. „Nu doar Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a primit echipamente noi la sfârșit de an, ci și Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Banat» i-au fost repartizate trei autosanitare SMURD noi, care sunt dotate cu aparatură performantă şi tracțiune integrală. Acestea urmează să ajungă la Detașamentul de Pompieri Lugoj, la Punctul de lucru Giroc şi la Stația de Pompieri Sânnicolau Mare”, a mai anunțat Dobra.